starshiners.ro
Beauty Tips

FOTO / Nu s-au mai recunoscut! Șocul pe care l-au avut niște femei de la țară după ce au fost transformate radical de makeup artiști

aprilie 28, 2016
oglinda
bottegaverde.ro

Un ONG din România și-a luat un angajament nobil! Acela de a transforma femeile din mediul rural, fără posilibități, în adevărate frumuseți! Femeile beneficiază de tuns, vopsit, coafat și machiat, pentru a le oferi o mică rază de lumină și un zâmbet care să le aline celelalte greutăți, măcar pentru câteva ore. Proiectul se numește ”Ucenicii Frumuseții” și este derulat de Asociatia Civicum Voluntaris.

Transformările sunt cu adevărat uluitoare în cadrul acestui proiect, care urmărește să le redea femeilor încrederea în ele și să le readucă aminte să aibă grijă de ele, în măsura în care pot. A fost vizat mediul rural, pentru că în principal aici femeile se lasă pe ele pe ultimul loc, de fiecare dată. Plus că banii pentru a-și întreține frumusețea sunt foarte puțini. Drept pentru care, ideea asociației este cu adevărat salvatoare, din acest punct de vedere: o caravană a frumuseții care merge din sat în sat și înfrumusețează gratuit femeile nevoiașe. Până la acest moment, au beneficiat de ședinte gratuite de înfrumusețare peste 270 de femei, serviciile fiind asigurate de specialiști în domeniu, voluntari în cadrul proiectului. Să tunzi doamnele din caravană este o satisfacție, pentru că îmi placa atunci când trec printr-o transformare radicală și le vezi zâmbind, spune Ionuț Gureanu, hairstylist.

complete make over

Cele mai spectaculoase transformări au avut loc în comuna Tortomanu și Aliman, unde doamnele înfrumusețate au avut un adevărat șoc atunci când s-au văzut în oglindă.

Iriciuc Mariana, 28 ani, din comuna Tortoman:Dintotdeauna mi-am purtat părul lung, peste umeri, filat. Este pentru prima oară când îl tund scurt. Mi-a fost puțin teamă, dar am riscat. Și rezultatul a meritat. Le-a plăcut tuturor noul meu look. Soțul a fost foarte încântat de schimbare. La fel și eu. Acum îmi fac griji cum îmi voi păstra tunsoarea fiindcă e greu să ajung la Constanța. Iar la noi în sat și la Medgidia, nu poate sa facă nimeni așa ceva la salon”, spune ea.

colaj 1

Manole Raluca, 21 ani: ”Pentru mine este dificil să ajung la salon, pentru că Cernavodă este la 40 de km distanță de mine. Am mai fost coafată, dar nu așa la o nuntă și la un botez”  , spune ea. Proiectul este unic în România, dar ideea este împrumutată de afară, unde în urmă cu numai câteva luni, un stilist polonez a devenit viral după ce a urcat câteva imagini Before& After cu femei obișnuite, total transformate.colaj 2

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline