starshiners.ro
Health

Fericirea te face mai sănătos! 12 sfaturi care te vor schimba în totalitate în bine

martie 28, 2017
bottegaverde.ro

Viaţa poate fi simplă, însă de ulte ori avem tendinţa de a ne complica existenţa. Puetm fi fericiţi tot timpul, însă asta dacă ştim cum să ne organizăm timpul, gândurile şi întreaga activitate. Doctorul Niss Francisc are 12 sfaturi despre cum putem ajunge să ne trăim viaţa frumos şi armonios.

DE CE NE CONTRAZICEM? CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE CERTURILOR ŞI FRUSTRĂRILOR?

1. Nu purta resentimente

Fericirea înseamnă o sănătate bună și o memorie proastă. Asta înseamnă că, dacă la un moment dat cineva te-a rănit sau ți-a făcut un rău, e mai bine să ierți și să uiți, decât să lași sentimentele negative să te domine tot restul vieții. A purta pică înseamnă a fi deprimat, anxios, stresat. Uitând ofensă, îți limpezești mintea, ai mai multă energie și te poți bucură de ceea ce are viață bun să-ți ofere.

2. Tratează pe toată lumea cu amabilitate, demnitate și respect

Bunătatea și altruismul determină creierul să producă serotonină – hormonul fericirii.

3. Privește o situație dificilă că pe o provocare

Dacă, în loc să te consideri învins, lupți pentru rezolvarea ei, poți s-o transformi într-o nouă șansa în viață.

4. Nu-ți face griji din orice, mai ales în legătură cu situațiile în care n-ai nicio putere să intervii

De cele mai multe ori, acestea se rezolvă și fără ajutorul tău. Trăiește în prezent și nu te frământă în privință viitorului. Vei fi mult mai fericit.

5. Vorbește-i de bine pe ceilalți

Să fii bun e mai bine decât să fii rău, nu? Bârfă poate fi, până la un punct, amuzantă, dar te lasă întotdeauna cu un sentiment de jenă și de vinovăție. A spune numai lucruri plăcute despre alții este o formă de gândire pozitivă, benefică pentru sănătatea ta.

6. Nu te compară cu alții

Fiecare om are propriul ritm al vieții și propriul destin. A te simți superior sau inferior altcuiva nu-ți va aduce niciodată pacea interioară de care ai nevoie că să fii mulțumit cu ține însuți. Concentrează-te pe evoluția ta fără să te raportezi la cei din jur.

7. Alege-ți cu grijă prietenii

Ține minte că toți nefericiții au nevoie de companie, că să aibă un umăr pe care să plângă. Prin urmare, înconjoară-te numai de oameni optimiști. Cu cât mai multă energie pozitivă există în jurul tău, cu atât mai bine te vei simți.

8. Nu caută aprobarea celorlalți pentru ceea ce faci

Oamenilor fericiți nu le păsa de ceea ce gândesc ceilalți despre ei. Fă ce-ți dictează inimă și rațiunea ta și nu-i lasă pe negativisti să te influențeze. Este imposibil să faci pe plac tuturor.

9. Vorbește mai puțin și ascultă mai mult

Vei deveni mai înțelept. Meditează. Momentele de singurătate, într-o liniște totală, te ajută să-ți găsești pacea interioară. Nu trebuie să fii un maestru Zen că să reușești asta.

10. Mănâncă bine

Ceea ce mănânci determină organismul să producă anumiți hormoni, care-ți vor influența dispoziția și nivelul de energie. O hrană naturală te face sănătos și fericit. De asemenea, fă mișcare. Exercițiul fizic îți da întotdeauna o stare de bine.

11. Fii mulțumit de ține și de ceea ce ai realizat

Nu tânji toată viață la mai mult. Fericirea nu înseamnă să ai tot ce dorești, ci să apreciezi ceea ce ai. Înconjoară-te numai de lucruri importante și utile pentru ține. Oamenii fericiți nu simț nevoia să acumuleze în exces. Cu cât ai mai multe posesiuni, cu atât ai mai multe griji. Oamenii care locuiesc în case modeste și își cumpără numai strictul necesar sunt mai fericiți.

12. Nu minți, nu fură și nu înșela niciodată pe nimeni

Te pui singur într-o stare de stres, cu consecințe pe termen lung în planul sănătății. Minciună atrage disprețul celorlalți și erodează stimă de șine, iar înșelăciunea poate avea consecințe și mai grave, căci îți poate complică existența și-ți poate tăia orice șansa de a mai fi fericit vreodata, in aceasta viata.

FOTO: PEXELS.COM

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline