starshiners.ro
Beauty Tips

Epilarea cu laser: de ce nu merge în unele cazuri?

mai 12, 2016
bottegaverde.ro

Epilarea cu laser este o nouă tehnică de epilare, definitivă, care prinde din ce în ce mai multă popularitate în ultima perioadă. Asta pentru că ea ”neutralizează” firele de păr, lucrând direct asupra foliculilor. Rezultatul? Nu vei mai avea păr absolut deloc, iar asta de va scăpa de o mulțime de griji. Cu toate astea, în unele cazuri, epilarea cu laser nu funcționează, și iată și de ce!

De multe ori, epilarea cu laser nu funcționează. Motivele țin fie de tine, fie de pesoană care îți aplică aceste ședințe ușor dureroase. Detaliat, motivele ar suna așa:

Nu te-ai epilat înainte

Laserul afectează și lucrează asupra foliculilor de păr, adică a rădăcinii, pe care o încălzesc până la ”anihilare”. Dar dacă firele de păr pe care le ai sunt prea lungi, laserul îți poate arde pielea. De aceea, atunci când vii la o ședință de epilare cu laser trebuie să fii proaspăt epilată, pentru că așa funcționează cel mai bine acest tip de tratament. Dacă nu te poți abține să nu te epilezi cu ceară, permite-i părului să crească puțin, măcar o săptămână, înainte de a face programarea. Și chiar dacă e nevoie de câteva luni pentru eliminarea definitivă a firelor de păr, te poți epila cu aparatul de ras între ședințe.

Nu ai fost la cineva cu experiență

Poate părea un lucru evident, dar acesta este unul dintre motivele principale pentru care epilarea cu laser nu funcționează: pentru că cel sau cea care execută ședințele nu știe procedeul prin care se face asta. Asigură-te că cea la care ai făcut programarea face acest lucru de mult timp și regulat. Este o diferență între persoanele care oferă servicii de epilare cu laser o dată pe zi și unele care fac asta o dată la 2 luni.

Citește și: Fă-ți propria ta cremă de epilat! E gata doar în 10 minute și are doar ingrediente naturale!

IPL funcționează, dar mai lent

Dacă te duci la un SPA, în general acolo au echipamente mai puțin performante. IPL-ul poate funcționa, dar este nevoie de mai multe ședințe pentru a ajunge la rezultatul final. Și riscul de a face arsuri pe piele este ceva mai ridicat. Asta pentru că IPL-ul este contraindicat pentru tenurile mai închise sau bronzate. Pentru acestea, specialiștii recomandă să mergeți la un doctor. Se mai pot folosi și lasere diodă, care dor puțin mai mult și dau o senzație de arsură, dar sunt mult mai eficiente decât tehnica IPL.

Nu ești consecventă 

Timpul standard între ședințe este între 4 și 6 săptămâni. Și este nevoie de 5 ședințe pentru a observa rezultate notabile. Se întâmplă foarte des ca femeile să vină pentru 2-3 ședințe, iar apoi să se întoarcă peste 6 luni și să spună că părul a crescut din nou. Pentru ca epilarea cu laser să aibă efect, trebuie să ”traumatizezi” foliculii în mod consecvent, repetat. Anumite zone au firul de păr gros și pot necesita mai multe ședințe.

Ai așteptări mult prea mari

Cele mai multe zone ale corpului vor avea o reducere de 85 până la 90 % în ceea ce privește firele de păr, procent care diferă de la o zonă la alta. Rezultatele diferă și de l ao persoană la alta, pentru că totul ține de cât de groase sau rezistente sunt firele de păr.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline