starshiners.ro
Health

Elimină toxinele din corp cu ceaiul de păpădie

martie 12, 2016
papadia
bottegaverde.ro

Păpădia este planta pe care toată lumea o ignoră, iar singura întrebuințare pe care oamenii o văd este de a sufla în florile sale pentru amuzament. Ei bine, această plantă are efecte miraculoase asupa corpului, ar rândurile de mai jos vă veți convinge că ceaiul de păpădie nu tebuie să lipsească din alimentația voastră.

Păpădia este planta pe care o găsim la orice pas, însă care poate avea efecte terapeutice neprevăzute. Puține persoane știu de existența acestor beneficii pe care le avem de pe urma păpădiei, care este găsită pretutindeni, unde se află vegetație, de la câmpie până în zona subalpină, prin locuri necultivate și pe marginile drumurilor.

Efecte terapeutice

Păpădia este un riuretic puternic, însă poate fi folosită și în tratarea acneei, alergiilor, dar şi alte boli de piele, la indigestie, gastrită hipoacidă, dischinezie biliară, constipaţie atonă. De asemenea, ceaiul de păpădie mai poate fi folosit în tratarea diabetului zaharat, ratarea hepatitei, cancerului şi a diverselor afecţiuni ale glandei mamare (inflamaţii, probleme legate de secreţia laptelui, cancer de sân), dar și pentru tulburările de vedere. Păpădia dexotifică organismul, elimină tovinele din corp și poate fi folosită ca un bun tonic.

Păpădia ajută și la vindecarea: anemiei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentațiilor intestinale, tulburărilor de metabolism, eczemelor, inflamației ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale. Salata de frunze proaspete de păpădie curăță organimul de toxine. Decoctul de păpădie se recomandă în afecțiunile circulatorii, hepatice, renale, gută, obezitate, diabet. Din acest decoct se beau zilnic, două trei căni pentru rezultate eficiente.

 • acnee, alergie, eczeme infecţioase recidivante, eczeme de etiologie necunoscută, psoriazis;
 • constipaţie, constipaţie atonă, colită de putrefacţie, dispepsie, insuficietă secreţie de salivă, gastrită hipoacidă;
 • reumatism, reumatism cronic, reumatism degenerativ, gută;
 • dischinezie biliară, hepatită, sechele post-hepatice, ciroză în faza iniţială;
 • intoxicaţii diverse, toxiinfecţii alimentare;
 • diabet zaharat (reduce glicemia, creşte diureza, protejează vasele de sânge);
 • tromboflebită, arteroscleroză, hemoroizi, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui;
 • obezitate;
 • afecţiuni renale: este folosit în special pentru a creşte diureza;
 • tonic general pentru organism.
Ce conține păpădia

Pentru cpă acum știm ce tratează, ar trebui să cunoaștem și compoziția ei. Păpădia este bogată în calciu, magneziu, complexul de vitamina B, vitaminele C, D şi K precum şi flavonoide şi carotenoide, dar și colina, care luptă împotriva bolilor hepatice. Rădăcinile conțin inulină, zaharuri complexe, substanţe care favorizează flora intestinală benefică.

Cum preparăm ceaiul de păpădie
 • Dacă doriți să scăpați de constipație, în cazul acesta ar fi bine să folosiți doar frunzele, iar pentru afecțiunile hepatice rădăcinile.

Infuzie frunze – puneți într-un ibric cu apă fierbinte între 4 și 10 frunze uscate, iar apoi turnați ceaiul în ceașcă. De preferat să consumați de căni pe zi.

Infuzie rădăcini – fiebeţi 3 -5 g de rădăcină într-o cană de apă timp de 5 – 10 minute. Consumaţi decoctul de 3 ori pe zi. 

Constraindicaţii

Dacă sunteți alergic la plantele din familia Asteraceae (ex. margarete, cicoare) puteți fi sensibil și la păpădie. De asemenea, calculi biliari sau a abstrucţiei canalelor biliare trebuie consultat un specialist înainte de a consuma remedii pe abază de păpădie.

Consumul de ceai de păpădie ne ajută în dexotifierea organismului

Consumul de ceai de păpădie ne ajută în dexotifierea organismului

Daca v-a plăcut acest articol, atunci ar trebui să fim prietenii și pe Facebook.
astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline