starshiners.ro
Health

Ei sunt bărbații cu care nu trebuie să te întâlnești niciodată

martie 22, 2016
bottegaverde.ro

Există o întreagă listă de motive pentru care să nu te întâlneși, sau mai rău- îndrăgostești de bărbații instabili emoțional.  Până la urmă, să știi că tot de tine ține marea decizie: dacă alegi să te complaci într-o încurcătură emoțională sau nu. Dar hai să luăm lucrurile pe rând.

Cine sunt bărbații indisponibili emoțional?

Sunt acei bărbați care fie au ieșit recent dintr-o relație și nu se pot implica în alta. Sunt bărbații în relație (de orice natură ar fi ea, până la căsătorie), care nu au disponibilitatea emoțională de a-ți oferi timpul și lucrurile de care ai nevoie tu, ca și femeie (din nou ajungem la mica tăvăleală în fân, 3 cuvinte frumoase și 2 zâmbete, după care el se întoarce la relația oficială). Sau, pur și simplu, sunt bărbații incapabili să iubească sau să aprecieze pe oricine altcineva în afară de ei, corpul și mintea lor (generic, îi numim Narcis). Bineînțeles, de la aceste 3 mari categorii se poate ajunge la sub-categorii, dar ar deveni deja totul mult prea complicat și alambicat.

Ce fac ei?

Bărbații indisponibili emoțional sunt cei care te leagă. Se agață atât de tare de tine, de creierul tău, de lucrurile pe care poți să le faci, încât ajung să te lege. Pentru că se victimizează atât de mult, încât te simcat te simți obligată să îi ajuți. Până la urmă, ajungi și tu să crezi că le poți fi MARELE SALVATOR.

Genul ăsta de bărbați te încarcă cu problemele lor, care nu se termină niciodată. Sunt puse și pe repeat, în cazul în care ai pierdut ideea. După care, te izolează de restul lumii, sub pretextul că nu au bani, timp, chef sau alte scuze inventate pe moment. De fapt, vor să te intoxice din nou cu problemele lor, din care nu vor sa iasă. Și iar te conving că e bine să rămâi lângă ei, pentru că ești singura care îi poate ajuta. Practic, te sug  de orice fărâmă de energie și dacă nu ești atentă, ajungi să trăiești doar pentru ei, nu pentru tine. Așa că mare atenție, pot fi foarte periculoși și alunecoși, profitând la maxim de momentele tale de slăbiciune!Iar daca începi să crezi că sunt niște oameni cu adevărat mișto, care te fac să te simți specială, atunci e clar: nu mai ai nicio șansă de întoarcere!!

De ce sa nu te întâlnești cu ei?

Motivele sunt multe. Și lungi. Și detaliate. În principal, pentru că nu îți este benefic ție să te implici emoțional într-o relație cu cineva indisponibil emotional. Și ce dacă arată atât de bine? Și ce dacă îți zice atât de multe lucruri mișto? Și ce dacă …? Sunt mulți de „Și ce dacă”…dar gândește-te în principal la ceea ce îți dorești tu de la un bărbat și de la o relație. Nu crezi că meriți mai mult decât să îți asumi problemele și mustrările altcuiva?

Îți dăm o serie de 5 motive care ar trebui să te convingă din start că genul ăsta de relaționări îți sunt dăunătoare în principal, ție. Pentru cî lor, lor le este foarte bine așa. Au găsit o nouă victimă, pe care încearcă să o copleșească cu problemele și nemulțumirile pe care le au.

1. Pentru că nu fac decât să reia eterna temă victimă-călău. Cineva indisponibil emoțional  va continua să reia temele cu care el s-a obișnuit. Cele pe care le repetp ca pe o moară stricată de când l-ai cunoscut. În foarte sucrt timp, va reuși sp te punp în ipostaza de victimă, pentru a-l înțelege mai bine. Că tu vrei să îl înțelegi, pentru că îți place de el. Iar el, el va deveni călăul tău. Te va lega atît de tare, până te identifici cu el. Pentru că el nu simte, doar crede că simte. Așa că nu îi va fi greu să îți taie aripile atunci când nu va mai avea nevoie de tine.

2. Pentru că te va face să suferi. Mult. Foarte mult. Din momentul în care lui nu îi pasă de nimeni și nimic, cum crezi că va putea să aibă un simțământ pentru tine? Totul este despre el! Cât de greu îi este lui, cât de multă nevoie de atenție are. Chiar vrei să faci asta? Să îl salvezi din ghearele propriilor deziluzii în care s-a afundat și să îl faci bine?  Nu îl poți face bine, dacă el nu vrea. Așa că încetează să te mai agiți. Plus că el iti pune toate problemele lui la inaintare, tocmai pentru a te face sa înțelegi că el nu se poate implica emoțional. Ce înțelegi tu, e strict problema ta.

3. Îți va lua toată energia și te va transfigura. Când te încarci cu problemele altuia, riști să te schimonosești fizic. Pentru că orele de consiliere, datul din cap, găsitul de soluții îți cheltuie energia. Și tu ai nevoie de ea. Așa că, de ce să faci asta, când poți să folosești acel timp pentru tine și pentru rezolvarea problemelor tale?

4. Degeaga te chinui, oricum nu vei fi cu el. Senzația de la care pornești în relația cu un indisponibil emoțional este că poți să îl schimbi. Sau că se va schimba, dacă îi oferi timp. Nu este adevărat. Cei mai mulți nici măcar nu vor să se schimbe, pentru că lor le este bine așa. Îi intoxică pe alții cu problemele lor, pe care ei nu au tăria să și le asume. Pentru ei, ceilalți nu sunt decât niște purtatări de greutăti.Ei nu vor emoții și sentimente, pentru că sunt niște escroci sentimentali. Și-au făcut un renume din asta.

5. Până la urmă, de ce te îndrăgostești de bărbați indisponibili emoțional? Știi, cam asta e întrebarea de la care ar trebui să începi. De ce găsești doar persoane care nu sunt disponibile emoțional? Oricât de urât ar părea, să știi că problema poate fi la tine. Și poate fi explicată foarte simplu prin teama ta de angajare într-o relație. De aia îi și găsești indisponibili emoțional, pentru că și tu ai aceeași indisponibilitate.  Găsim oameni care ne reflectă pe noi, fricile și temerile noastre, fără a fi neapărat conștienți de asta. Dar gândește-te bine și încearcă să îți schimbi atitudinea, până nu devii și tu un escroc sentimental.

Crangasha

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline