orange.ro
Health

Dureri simple ale corpului care îți indică boli grave

mai 24, 2016
zenda.ro

De cele mai multe ori nu dăm prea mare însemnătate durerilor care apar în corp. Le punem pe seama oboselii  sau a stresului, le tratăm medicamentos și ne rugăm să nu mai revină. Dar foarte rar, aproape niciodată, nu suntem atenți la momentul în care apar ele și ce ne arată, de fapt. Pentru că orice durere a corpului arată o deficientă, o carență la nivel de vitamine și minerale sau chiar de funcționare a organelor. 

Citește și: Susaiul, planta care tratează icterul și pietrele la rinichi!

Pain

Durere bruscă de cap

Acum ești bine, iar în secunda următoare te lovește cea mai cruntă durere de cap, care îți taie toată pofta de viață. Asta ar putea însemna un anevrism sau un vas de sânge slăbit în creier, care poate duce la hemoragie. Dacă experimentezi frecvent acest tip de durere de cap, atunci trebuie să consulți un medic imediat!

Picior dureros, în zona pulpei

Dacă ai făcut exerciții sau ai depus efort în ultima perioadă, atunci durerea de picior poate fi de la acest lucru, dar fii atentă să nu fie ceva mai serios, cum ar fi o tromboză a venelor, care apare atunci când un cheag de sânge din picioare blochează sângele și nu îi mai permite să se întoarcă la creier. Bucăți din aceste cheaguri pot ajunge în plâmâni, unde pot produce adevărate ravagii și pot opri chiar respirația. Dacă piciorul este umflat și foarte cald, atunci poate fi de la faptul că ați stat cu el în aceeași poziție pentru mai mult timp sau ați stat în picioare foarte mult timp.

Arsuri în piept sau abdomen

Acestea pot fi semne de indigestie, dar dacă durerea revine sau nu mai trece cu medicamentația specifică, atunci poate fi semn de ulcer. Ulcerele apar atunci când acizii din stomac mănâncă țesutul digestiv. Dacă nu sunt tratate, ele pot duce la infecții.

Durere de umăr sau de mână 

Acest tip de durere sau presiune care apare subit în mână și umăr pot fi semne de atac de cord, mai ales dacă se produc pe partea stângă. Dacă mai vin la pachet și cu amorțirea maxilarului, oboseală și amețeală, cu siguranță urmează un atac de cord. Mergeți la un medic specialist atunci când se întâmplă asta sau sunați direct la 112.

Dureri abdominale

Dacă te doare abdomenul în partea dreaptă, cauzele pot fi multiple, unele mai serioase ca altele. Dar dacă durerea este mai întâi surdă și apoi se intensifică, atunci e semn clar că apendicele este inflamat. Dacă durerea apare și cu amețeli, grețuri, stări de vomă, mergeți imediat la doctor. De asemenea, la femei, durerea abdominală poate fi semn de probleme la ovare, dacă se manifestă în partea dreaptă.

 

 

 

starshiners.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline