starshiners.ro
Health

Cel mai puternic antibiotic natural este o plantă

iulie 19, 2016
bottegaverde.ro

Numele acestui antibiotic natural puternic este busuioc, regele plantelor aromatice. Busuiocul este una din plantele populare, folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății. Această plantă super-sănătoasă este considerată ca „planta sfântă”, în multe culturi de pe întreg globul, ajutând la vindecarea diferitelor afecțiuni și la curățarea arterelor de colesterolul rău.

Această plantă anuală este cultivată în special pentru frunzele și semințele sale cu rol medicinal. Busuiocul crește cel mai bine în climat cald, tropical. Experții spun că există mai mult de 60 de soiuri de busuioc, toate cu beneficii asupra sănătății.

Ar trebui, de asemenea, să știți că această plantă este considerată a fi una dintre cele mai sănătoase plante medicinale. Este cel mai bine să fie consumate atunci când sunt proaspete, pentru că frunzele conțin o listă impresionantă de nutrienți. Vitamina K, esential pentru coagularea sângelui, este una dintre ele. Doar 2 linguri de busuioc oferă 29 % din norma zilnică de nutrienți. Busuiocul prevede, de asemenea, vitamina A, care conține beta-caroten, antioxidanți puternici care protejează celulele mucoasei și un număr mare de structuri ale corpului, de acțiunea  radicalilor liberi. Acest lucru ajută la prevenirea colesterolului în sânge, aterosclerozei, infarct miocardic, accident vascular cerebral.

Citește și Plantele care te ajută să îți cureți plămânii de nicotină

Alte vitamine și minerale aflate în busuioc includ fier, calciu, mangan, magneziu, vitamina C și potasiu. Fără a fi surprinzător, busuiocul are proprietăți antibacteriene și contine flavonoide protectoare ADN-ului.

Beneficii pentru sănătate – busuioc:

Antioxidanți puternici – multe studii diferite au descoperit că busuiocul oferă o excelentă protecție împotriva multor substanțe chimice, cunoscute sub numele de carcinogeneză.

Antibiotic natural – un studiu recent a arătat că busuiocul este un foarte puternic antibiotic natural, datorită conținutului său anti-microbian. Așa că, dacă combini  busuioc cu usturoi – este cel mai puternic antibiotic natural făcut vreodată.

Curățați vasele de sânge – așa cum am spus, această plantî super-sănătoasă este, de asemenea, foarte bună pentru curățarea arterelor de colesterol LDL.

Printre alte beneficii pentru sanatate – această plantă super-sănătoasă este, de asemenea, foarte bună și pentru tratarea și prevenirea multor probleme de sănătate, cum ar fi: dureri de cap, diaree, constipație, tuse, paraziti, negi, rinichi, etc.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline