vola.ro
Lifestyle

Două rețete de clătite de post. Trebuie să le încerci acum! Sunt absolut delicioase!

aprilie 28, 2016
Divisima

Ții postul Paștelui? Chiar dacă mai avem doar puțin din post, asta nu înseamnă că nu mai putem prepara clătite și în afara postului. Sunt sănătoase, sațioas și absolut delicioase. Dacă nu știai încă aceste rețete de clătite de post, trebuie să le încerci acum, să vezi cât de delicioase sunt! 

Elli.ro îți sugerează câteva rețete simple de clătite, pe care le poți încerca oricând.

Clătite de post cu apă minerală

Ingrediente

  • 1/2 cană lapte de soia
  •  2/3 cană apă
  •  1/4 cană ulei
  •  1 cană făină albă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/4 linguriță sare
  • 2 linguri de apă, pentru subțierea aluatului
Mod de preparare

Toate ingredientele se pun într-un blender (mai puțin cele două linguri de apă) și se mixează bine, până când se obține un amestec omogen. Aluatul se toarnă într-un pahar gradat și se bagă la frigider, unde se ține 30 de minute. Între timp, se pune pe foc o tigaie de teflon, care se unde cu ulei, apoi se șterge uleiul din ea cu un șervețel de hârtie. Aluatul se diluează cu 2 linguri de apă. Clătitele se coc la tigaie, la foc mediu. După ce sunt gata, se pot umple cu dulceață de afine sau de căpșuni, pentru savoare deosebită.

Clătite de post cu ciuperci, date la cuptor

Ingrediente:

  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 2 căței usturoi
  • 1 ardei roșu
  • 1 legătură ceapă verde
  • ulei, sare, piper
  • roșii în bulion sau pastă de roșii
  • oregano, busuioc

Mod de preparare

Făina și apa se omogenizează bine, iar compoziția se pune 30 de minute la frigider. Se spală ciupercile și se taie în felii subțiri. Într-o tigaie încinsă se călesc ceapa verde tăiată rondele, ardeiul tăiat cubulețe, apoi se adaugă ciupercile și se călesc până se evaporă întreaga apă. Când e pe sfârșit, se adaugă condimentele: usturoi, sare, piper. Se trage tigaia deoparte, să se răcească.

Se fac și clătitele, într-o tigaie de teflon, care se unge cu puțin ulei.

Într-un vas de yena, se pun roșiile pasate, peste care se presare sare, piper, busuioc, oregano. Se lasă la cuptor, la foc mic, 20-25 de minute. Pentru cei care nu țin post, în aceste clătite se poate pune și piept de pui și ou.

Poftă bună!

Alte articole interesante