starshiners.ro
Health

Două motive pentru care nu trebuie niciodată să refierbi apa! Fii foarte atentă!

august 21, 2016
bottegaverde.ro

 

Ni s-a întâmplat tuturor. Am fiert apa pentru ceai, apoi am observat că s-a răcit și imediat am mai încălzit-o din nou pentru a ne face alt ceai. Fără să știm, ne-am pus sănătatea în pericol! Iată care sunt cele 2 motive suficient de puternice care ar trebui să ne oprească să mai facem asta vreodată!

Dacă ai fiert vreodată apa de mai multe ori, atunci trebuie să citești acest material, pentru că ar putea să îți salveze viața! Iată care sunt cele 2 motive principale pentru care nu ar trebui să mai fierbi apă de mai multe ori!

 

Creșterea cantității de toxine

S-ar putea să fii surprins să vezi câte bacterii și substanțe toxice se află în apa de la robit. De exemplu, în SUA, după un studiu efectuat pe apa de la robinet s-a constatat faptul că aceasta cuprinde 316 produse chimice, printre care:

  • arsenic
  • produși secundari de clor
  • îngrăşământ
  • gaz propulsor combustibil
  • metale grele
  • solvenți industriali
  • plastifianți
  • izotopi radioactivi
  • fluorură

Din nefericire, aceste substanțe chimice nu sunt eliminate prin fierbere. De fapt, atunci când se fierbe apa de la robinet care conține aceste substanțe chimice, nu faci decât ca și concentrația de toxine să fie mai mare. Vezi tu, apa începe să se evapore, în timp ce toxinele rămân acolo, ceea ce face ca apa rămasă să fie chiar mai periculoasă.  Cu cât mai mult se fierbe apa, cu atât mai rău devine acest lucru. Arsenicul, de exemplu, produce greață, vărsături, dureri abdominale și diaree. Expunerea pe termen lung duce la cancer.Concentrațiile mari de clor, conform Consiliului US de calitate a mediului, provoacă un risc de cancer de 93% mai mare decât media. Nu înrăutăți lucrurile, nu fierbe apa de mai multe ori.

Potențiale explozii

Este adevărat, apa poate și explida, mai ales dacă o încălzești la cuptorul cu microunde. Acesta încălzește foarte repede moleculele de apă, care se pot transforma în vapori.  În acest moment, apa este denumită „super-încălzită.” Pare foarte cool până când iei paharul din cuptorul cu microunde, iar aceasta începe să se răcească și vaporii de apă fac dintr-o dată * bum! *

Așa că mare atenție când reâncălziți apa, ați văzut cât de periculos poate fi acest simplu gest. Cel mai bine ar fi să folosiți apă de izvor și nu apă de la robinet, cresc șansele voastre de a vă menține sănătatea.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline