starshiners.ro
Health

Din secretele Indiei: 7 motive pentru care ar trebui să mănânci mango crud. O să-l cumperi imediat

mai 18, 2016
bottegaverde.ro

Secretul femeilor din India constă și în alimentație, dincolo de remediile naturiste pe care le au pentru față, corp și păr. Pentru a se păstra frumoase și sănătoase, ele consumă foarte multe fructe, utile în temperaturile ridicate din zonă. Printre aceste fructe, se numără și mango, pe care noi, româncele, alegem să îi folosim foarte rar. După ce veți citi acest material, cu siguranță veți introduce mango-ul în alimentație!

Fructul de mango este plin de proteine, carbohidrați, vitamine, minerale și cel mai important, apă. Această compoziție îl face aliment ideal pentru zilele toride de vară, când corpul are nevoie de un aport suplimentar de minerale și vitamine. Dar să vedem care sunt beneficiile lui.

Luptă împotriva acidității

Aciditatea stomacului este o problemă pentru mai toată lumea, datorită obiceiurilor alimentare pe care le avem. Poți stopa sau preveni acest lucru consumând un mango. Îți va reda buna funcționare a aparatului digestiv, fără a apela la medicații.

Citește și: Smoothie-ul care purifică organismul și ajută la regenerarea pielii!

mango beneficiiPrevine pierderea apei

Temperaturile ridicate din vară duc la pierderea rapidă a apei din organism. Femeile din India mănâncă mango, cu puțină sare pe el, pentru a reduce setea corpului și eventuala pierdere de apă a roganismului.

Tratează problemele stomacului

Căldura îi face organismului sete, dar în același timp, deranjează și stomacul. Mango-ul crud luptă împotriva bolilor cronice de stomac, cum ar fi dezinterie, indigestie și diaree. În același timp, ajută la ușurarea digestiei în ceea ce privește fructele și legumele, curăță intestinele  și previne constipația.

Mango-ul slăbește

Mango-ul este cu adevărat eficient atunci când vine vorba de scăderea în greutate. Fiind sărac în calorii și zahăr, este ingredientul perfect pentru o cură de slăbit.

Previne sângerarea gingiilor

Frunctul de mango este foarte bogat în vitamina C, care ajută la prevenirea bolilor gingivale sau a anemiei. El previne și apariția cariilor. Consumă cât mai mult mango, mai ales dacă ai dantura sensibilă și vei vedea imediat schimbările.  Cel puțin, așa fac femeile din India.

Reduce riscul de a face insolație

Căldura toridă este cruntă pentru organism. Dar atunci când introduci mango în alimentație, reduci riscul de a face insolație sau chiar de a-ți apărea pe corp iritațiile cauzate de soare. Merită să îl încerci!

Reduce transpirația

Știm cu toții cât de neplăcut este să fii ud leoarcă pe temperaturi extreme, mai ales dacă ești la muncă sau pe stradă. Poți reduce nivelul transpirației, mâncând mai mult mango, așa cum fac femeile din India. El previne pierderea din organism a sodiului și fierului, care conduce vara la transpirație excesivă.

FOTO: AFP /Diptendu DUTTA

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline