starshiners.ro
Health

Din cauza asta faci cearcăne! Obiceiurile care te îmbătrânesc și duc la formarea lor

aprilie 11, 2016
cearcane elli.ro
bottegaverde.ro

Dacă ai cearcăne în mod constant probabil că vrei să scapi rapid de ele. Dar ce provoacă aceste dungi negre de sub ochi atât de supărătoare și care ne îmbătrânesc aspectul fizic? Am descoperit câteva motive pentru care majoritatea dintre noi facem cearcăne, însă puteți fi liniștiți, deoarece există și modealitatea de a scăpa de ele. Mai jos vă vom explica pe larg cauzele cearcănelor, dar și obiceiurile care duc la formarea lor.

Nu doar lipsa somnului sau alcoolul sunt distructive pentru organism și formarea cearcănelor, iată o listă de obiceiuri, dar și lucruri care aduc la apariția lor:

Gena: dacă ai cearcăne din copilărie, atunci trebuie să dai vina pe părinți, bunici sau străbunici, pentru că ”datorită” lor ai moștenit această neplăcută pată sub ochi. N-ai ce să-i faci, doar medicii esteticieni te mai pot salva de cearcăne.

Congestie: congestia nazală pot face vasele de sânge din jurul ochilor să se dilate, ceea ce face zona mult mai neagră decât restul feței.  Astfel, cearcănele din jurul ochilor se pot forma și din cauza unei boli respiratorii sau a unei alergii.

Dormi prea mult: probabil că te gândești că dacă somnul e mai adânc și mai mult atunci și sănătatea ta este perfectă, însă, din păcate, acest lucru este departe de adevăr. Dsacă dormi prea mult poți face cearcăne, dar sigur nu știai asta.

Pigmentul pielii mult prea subțire: din această cazuă, toate vasele de sânge din jurul ochilor sunt mult ma vizibile, motiv pentru care vei fi mereu neagră în jurul ochilor. Această anomalie de pigmentare a pielii poate fi motivul din spatele unei distribuții neregulate de melanină, substanță care dă culoare pielii.

Expunerea la soare: da sigur că nu v-ați gând că soarele poate forma cearcăne, dar este cât se poate de adevărat. Statul prea mult la soare face rău din mai multe puncte de vedere. însă și pentru că faci cearcăne. În cazul ăsta, expunerea la soare produce prea multă melanină, care ne înegrește zona ochilor.

Stilul de viață: ei bine, dacă ai o viață echilibrată, atunci totul va fi în balanță la tine, toate așezate, iar pe fața ta nu vor fi cearcăne, însă dacă mâncarea nesănătoasă, sedentarismul, plus stresul sunt ca la ele acasă, atunci n-ar trebui să te întrebi de ce faci cearcăne.

Vârsta: cum înaintăm în vârstă se pierde conținutul de colagen din jurul ochilor, motiv pentru care apar și cearcănele.

Excesul de sare: sarea nu face bine organismului consumată în cantități mari, deoarece reține apa în corp și astfel se formează și cearcănele.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline