starshiners.ro
Diet and Fitness

Dieta cu afine, un miracol pentru corpul tău: detoxifiază organismul și te ajută să slăbești garantat

mai 10, 2016
dieta cu afine
bottegaverde.ro

Dieta cu afine este tot ce ai nevoie pentru ca grăsimea să dispară de pe corpul tău. Dieta cu afine este ușor de ținut și dă rezultate într-un timp foarte scurt, plus de asta, organismul tău se va simți ca nou, iar diferența o vei observa și în starea ta de spirit.

Dieta cu afine nu este una foarte grea, ba chiar ușor de ținut și foarte … gustoasă. Afinele reduc grăsimele de pe abdomen, iar în urma unui studiu realizat în cadrul Universităţii din Michigan s-a constatat că dacă veți consuma regulat afine veți reuși să scăpați de multe kilograme în plus. Are un impact major și la scăderea masei ficatului, al cărui proces de mărire are legătură cu obezitatea şi de rezistenţa la insulină, un antecedent al diabetului zaharat. O cană de afine conține 84 de calorii, ceea ce înseamnă că vă puteți bucura de gustul acestor fructe în cantități mai mari, căci conțin foarte puține calorii și nu îngrașă. De asemenea, afinele sunt bogate în nutrienți esențiali organismului nostru.

  • Frunzele conțin: tanin, arbutină, hidrochinonă, mirtilină, neomirtilină.
  • Fructele conțin: tanin, pectine, mirtilină, zaharuri, provitamina A, vitamina C, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic).

Ce tratează afinele

Frunzele și fructele de afin au proprietăți astringente datorită taninului. Au activitate antibacteriană, modificând favorabil flora patogenă intestinală, și antidiareică. Se recomandă în diabet (scade zahărul din sânge), gută, enterocolită (colită de fermentație sau de putrefacție), parazitoze intestinale, infecții urinare, uremie, ca antiseptic minor (este bacteriostatic) și diuretic precum și în reumatism, afecțiunile dermatologice, tulburările circulatorii periferice, uretrite, somatite, eczeme, ulcerații cronice sângerânde. Frunzele intră în compoziția ceaiului dietetic. Afinele sunt folosite la obținerea afinatei, o băutură alcoolică destul de apreciată, sau la prăjituri și alte dulciuri.

Citește și: Cinci ingrediente care fac minuni pentru față și pentru păr! Asigură-te că le ai acasă!

Iată cum poți prepara afinele

  • Infuzie din frunze, care se obține din frunze, punând 2 lingurițe la 500 ml apă clocotită. Se beau 2-3 căni de infuzie călduță, fracționat în 3 reprize, în decursul unei zile (1 litru pe zi).
  • Decoct din frunze – 500 ml/zi în trei reprize.
  • Suc de fructe.
  • Decoct de fructe.
astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline