orange.ro
Health

Dieta care reduce grăsimea din ficat cu 20% în numai nouă zile

august 30, 2017
zenda.ro

O echipă de oameni de știință din cadrul Universității Touro din Vallejo, California, și de la UCSF a realizat un studiu experimental: este vorba despre o dietă care a avut rezultate remarcabile în doar nouă zile. Cercetarea a inversat în mod semnificativ acumularea de grăsime în ficat în rândul unui eșantion format din copii și adolescenți.

MEDICUL PSIHIATRU ANAMARIA CIUBARU TE ÎNVAȚĂ CE TREBUIE SĂ FACI DACĂ SUFERI DE ANXIETATE! CUM SE MANIFESTĂ TULBURAREA PSIHICĂ ȘI CE O PRODUCE

Dieta presupune eliminarea zahărului prezent în general în băuturile răcoritoare, sucuri din fructe și în majoritatea alimentelor procesate. Cercetarea a analizat efectele unei diete cu un conținut redus de fructoză, un tip de zahăr adăugat în mod obișnuit în băuturi răcoritoare și în numeroase gustări din comerț și au descoperit că grăsimea din ficat a scăzut, în medie, cu peste 20% în această scurtă perioadă de timp. Acest lucru demonstrează eficacitatea unei strategii de încetinire a creșterii în spirală a bolilor metabolice cronice.

Susan Noworolski, profesor asociat de radiologie și imagistică medicală la Universitatea San Francisco din California (UCSF), a declarat pentru sursa citată că rezultatele cercetării s-au dovedit pozitive în cazul copiilor și adolescenților și speră că acestea se pot aplica unei populații mai numeroase. ”Această reducere semnificativă a grăsimii din ficat în doar nouă zile în care a fost scăzut aportul de fructoză este fără precedent”, a subliniat Noworolski, coautoarea studiului publicat luni în jurnalul ”Gastroenterology”.

DR EMILIANA COSTIUG, MEDIC PEDIATRU, SECRETAR GENERAL AREPMF, EXPLICĂ DACĂ SUNT BUNE SAU NU VACCINURILE PENTRU COPII

Oamenii de știință au descoperit că participanții la studiu au pierdut foarte puțin din greutate urmând această dietă — mai puțin de 1% — diferență atribuită în special eliminării apei din organism. Potrivit cercetătorilor, beneficiile în ceea ce privește reducerii procentului de grăsime din ficat nu sunt o urmare a scăderii din greutate, așa cum au bănuit unii oameni de știință, ci sunt specifice reducerii cantității de fructoză din alimentație.

Fructoza este în mod normal metabolizată în ficat, unde mare parte din aceasta este transformată în grăsime. În cadrul dietei experimentale, caloriile din fructoză au fost înlocuite cu cele din alimente bogate în glucoză. Spre deosebire de fructoză, glucoza, care se regăsește în cereale și unele legume, este principala sursă de energie a organismului, anunță Agerpres.ro

Dacă v-a plăcut acest articol îl puteți distribui pe Facebook

starshiners.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline