vola.ro
Health and Love

Desert delicios. Tartă cu mere și scorțișoară. Cum se prepară?

martie 10, 2016
scortisoara
Divisima

Dacă vreți să vă surprindeți partenerul cu un desert delicios, însă foarte ușor și care să conțină și puține calorii, atunci ar trebui să încercați tarta cu mere și scorțișoară.

Ingrediente

Pentru aluat :

1 praf de sare Pentru umplutura:

Preparare aluat pentru tartă:
Într-un bol mixam untul cu zahărul,adăugăm oul,apa rece,iar la sfârșit făină cernută,sărea și amestacam până obținem un aluat elastic care nu se lipește.
Învelim aluatul obținut într-o folie alimentară și dăm la frigider pentru 25- 30 minute.
Scoatem aluatul din frigider și întindem o foaie potrivită pe care o așezam peste formă de tartă unsă în prealabil cu unt.
Tăiem excesul de aluat cu un cuțit de pe marginile formei și înțepăm aluatul cu furculița, pentru a nu se umflă în cuptor.Preparare umplutură:
Merele spălate se curată de coajă, se tăie cuburi,apoi se călesc împreună cu zahărul și scorțișoară,până când scade aproape toată zeamă. Lăsăm să se răcească câteva minute și le adăugăm peste aluatul de tartă. Deasupra întindem câteva fâșii de aluat,și dăm la cuptor timp de 25- 30 minute,până devine ușor rumenă la suprafața. Tartă cu mere se lasă la rece câteva minute înainte de a fi tăiată și servită.
Poftă bună!

 

Alte articole interesante