starshiners.ro
Health

De ce să practici Qi Gong? Trei motive simple care te vor convinge imediat!

mai 11, 2016
bottegaverde.ro

Posibil să nu fi auzit până acum de Qi Gong, pentru că este o practică destul de puțin cunoscută în România. Nici o problemă, îți spunem noi despre ce este vorba și de ce ar trebui să începi să practici acest tip de arte marțiale sau meditații în mișcare, cum vrei să le spui. Qi Gong implică, mai pe scurt, tehnici de respirație și focusare, combinate cu mișcări fizice și un anume tip de posturi, la fel ca și în yoga. Studiile arată că practicând acest…sport, poți ajuta corpul să se vindece de multe afecțiuni, dincolo de alte beneficii pe care ți le aduce!

Qi Gong este o formă de meditație în mișcare, mai pe scurt. Practicile de Qi Gong se încadrează în trei categorii: arte marțiale, medicale și spirituale. Qi Gong implică tehnici de respirație și focusare, care curăță corpul și îl vindecă. Poate fi practicat de oricine, oricând, indiferent pe vârsta pe care o are, pentru că posturile nu implică riscuri de accidentare. Mișcările din Qi Gong sunt lente și se bazează mai mult pe coordonarea respirației cu mișcările mâinilor și ale picioarelor, fiind executate lent și cu simț de răspundere. De fapt, prin mișcările pe care le executați, potrivit tradiției chinezești, nu faceți decât să împingeți qi-ul(energia vitală a organismului) prin corp, înlăturând orice blocaje energetice care pot genera boală.

Citește și: Ești atacat energetic? Încearcă aceste metode de vizualizare pentru a te proteja!

Despre benficiile practicării Qi Gong se vorbește mai mult în afară, unde există grupuri special dedicate pentru așa ceva și foarte mulți antrenori. De curând, a început să fie practicat și în românia, dar mai timid. Dacă vreți să încercați acest mod inedit de a face mișcare și de a crește capacitatea de focusare, atunci ar trebui să știți, înainte de toate, care sunt beneficiile acestei tehnici de meditație în mișcare.

Înlătură cancerul și dependențele

Studii efectuate la Universitatea Medicală din Tongji au descoperit că Qi Gong inhibă dezvoltarea tumorilor și dezvoltă funcțiile antitumorale. În unele cazuri, tehnicile Qi Gong au fost aplicate împreună cu chimioterapia și au dat rezultate excelente. De asemenea, ajută și la detoxifiere și eliminarea dependențelor de orice fel, cu atât mai mult în cazul dependențelor de droguri. Potrivit unui studiu, dependenții de heroină care au practicat acest tip de tehnici nu mai aveau nicio urmă de drog în urină la 5 zile după începerea tratamentului.

Elimină durerile cronice

Fie că te dor spatele, picioarele, mâinile sau dinții, practicarea Qi Gong-ului te ajută la atenuarea acestor dureri, așa cum se arată și într-un studiu efectuat în Statele Unite. Studiul a fost efectuat pe două grupuri de pacienți care sufereau de dureri cronice: un grup a primit tratament Qi Gong de la un instructor specializat, iar altul primise instrucțiuni de la o persoană necalificată. După 3 săptămâni, 91% din cei din primul grup au spus că nu mai simt niciun fel de durere.

Crește eficiența ventilării pulmonare

Tot un studiu arată că practicarea Qi Gong-ul timp de 20 de minute în fiecare zi, timp de zece zile consecutiv  îmbunătățește cu 20% eficiența ventilației pulmonare, în absorbția oxigenului și eliminarea dioxidului de carbon din organism. Deci pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții și a respirației, într-un mod simplu și ușor, puteți alege să practicați Qi Gong. Mare atenție însă la ce specialiști sau instructori alegeți! De asemenea, Qi Gong elimină colesterolul rău din organism, reduce stresul, îmbunătățește circulația limfei în organism, cât și digestia. O rutină zilnică de exerciții o puteți găsi chiar aici.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline