starshiners.ro
Beauty Tips

De ce ar trebui ca ritualul tău de frumusețe să nu includă gluten! Vei avea un ten perfect!

mai 5, 2016
bottegaverde.ro

Are gluten? Aceasta este una din întrebările pe care le pui de obicei atunci când te duci la supermarket și cumperi un produs. Cum ar fi să pui însă aceeași întrebare și când vine vorba de produsele cosmetice? Asta pentru că sunt multe produse de îngrijire a feței care conțin gluten și care afectează tenul, la fel cum glutenul din mâncare îți afectează organismul. Elli.ro îți spune cum să le identifici și de ce ar trebui să le înlocuiești, pentru a avea un ten cu adevărat strălucitor. 

Cercetătorii au descoperit o legătură incredibilă între gluten și produsele cosmetice. Se pare că glutenul ascuns în compoziția acestora nu face decât să îmbătrânească tenul prematur și să ducă la apariția ridurilor, dar și a altor tipuri de afecțiuni, care se pot manifesta la nivelul pielii. ”Noi îi sfătuim pe toți cei care suferă de intoleranță la gluten sau dermatite să evite rujurile care au acest ingredient în compoziție, pentru că pot ajunge să îl ingereze, iar asta le dăunează extrem” , spun specialiștii.

Aproximativ 20% dintre oameni suferă de intoleranță la gluten și pot dezvolta reacții la nivelul pielii în contact cu acesta. Așa că de ce să nu eviți situațiile neplăcute și să alegi produse cosmetice care nu conțin acest ingredient? Eliminând glutenul atât din alimentație, cât și din produsele cosmetice, tenul tău va fi curat, fără coșuri.

Sunt branduri organice care te pot ajuta să faci asta și în ceea ce privește make-up-ul sau îngrijirea pielii, trebuie doar să fii foarte atentă la etichete atunci când achiziționezi un produs. Ingredientele care pot conține gluten sunt germenii de grâu, triticum, aestivum, avena sativa, proteinele vegetale și proteinele de grâu. Odată ce le elimini, vei fi în siguranță, mai ales dacă ai intorelanță la gluten.

Dacă îți este greu să găsești branduri de cosmetice care nu folosesc gluten sau derivați din gluten în produsele lor, alege cu încredere varianta naturistă. Poți înlocui tonicele de față sau cremele hidratante cu uleiuri esențiale sau ape florale, care nu au așa ceva în compoziție. Încearcă cu apă de trandafiri, de exemplu, care face minuni pentru curățarea tenului și pentru hidratarea lui. Sau orice fel de apă florală, pentru că acestea nu au gluten, fiind de origine florală. La nivel de uleiuri, încearcă uleiul de cocos pentru îngrijirea tenului sau cel de mango, pentru hidratare. Uleiurile făcute din semințe sau germeni de grău vor fi puținmai greu de digerat de organismul tău.

La nivel de pudre și produse de make-up, încearcă pudrele minerale, pe care le poți găsi în magazine de specialitate sau chiar pudrele făcute de branduri organice, nespecializate în așa ceva. Același lucru poți face și cu fardurile de ochi sau cu mascara. Este adevărat, prețul lor este aproape de 3 ori mai mare decât ceea ce găsești în magazinele specializate, dar noi credem că merită.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline