starshiners.ro
Lifestyle

Cuvinte pe care să le eviți dacă vrei să fii fericită!

aprilie 6, 2016
bottegaverde.ro

Cei mai mulți cred că fericirea vine odată cu banii, cu găsirea sufletului pereche sau cu un statut care să îți permită să o cumperi. Cât se poate de eronat. Cei mai mulți dintre specialiști sunt de părere că fericirea vine odată cu acceptarea propriei persoane, cu tot cu defecte și calități. Acceptarea nu este un lucru ușor, dar merită încercată, și asta pentru că te va elibera de o corvoadă: cea a complexelor, frustrărilor și nefericirii. 

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a fi fericit este să renunți la micile ironii și răutăți la adresa propriei persoane. La un nivel superficial de înțelegere, ele sunt amuzante și dau impresia celorlalți că ești  suficient de curajoasă pentru a putea să te iei peste picior. De fapt, acestea nu sunt decât niște manifestări ale neacceptării de sine, care ies la suprafață sub forma unor glume.

Al doilea pas este să începi să renunți în a mai spune anumite fraze, care te pot împiedica să te accepți pe tine șa cum ești. La început, o să fie dificil, pentru că mintea va vrea să le repete încontinuu, pentru că așa s-a obișnuit. Chiar te va face să crezi că a renunța la ele este, de fapt, o prostie.  În timp, însă, vei vedea ce efecte au asupra ta și cât de mult te vor schimba. Iată care sunt frazele la care trebuie renunți ACUM dacă vrei să fii fericită!

Nimeni nu mă iubește

Această frază nu este decât o reflectare a propriei tale iubiri față de tine, care nu prea există. Atunci când te iubești pe tine, nu mai ai nevoie de confirmări din exteriorul tău, pentru că dragostea ta îți va suficientă. Dacă stai să te gândești logic și să scormonești bine, este imposibil totuși ca cineva să nu te iubească: ai prieteni, părinți, care sunt dispuși să te ajute și să facă orice pentru a-ți fie bine. Renunță la această frază imediat, pentru că ea nu face decât să te conducă pe drumul prăpăstios al depresiei și deziluziei. De fiecare dată când îți vine să spui asta, gândește-te la un moment în viața ta în care cineva ți-a demonstrat că te-a iubit. Meriți să fii iubită de toată lumea, dar iubirea adevărată începe cu propria ta persoană!

Sunt urâtă și grasă

Este una dintre cele mai periculoase fraze, care odată înrădăcinate, fac ravagii la nivel psihic. Tot repetând aceste cuvinte, începi să deformezi realitatea și să faci lucruri care să îți demonstreze că ești așa cum zici, adică grasă și urâtă. În plus, te transformă în victimă aproape instantaneu și îți scade încrederea în tine. Este momentul să te desparți de această frază chiar în acest moment. Înlocuiește-o cu ”Sunt frumoasă în fiecare zi, chiar și dimineața” și o să vezi cum tonusul tău se schimbă. De ce să te chinui singură, fără a avea vreun fundament real?

Nu merit nimic

Deseori, această frază nu este verbalizată, dar este manifestată prin tot felul de gesturi și acțiuni care conduc către adevărata problemă. Persoanele care cred că nu merită nimic au probleme în a accepta mici cadouri de la ceilalți, complimente sau chiar idei (ideea de a avea un iubit, un soț care să le iubească sau chiar bani). Toate vin din ideea că persoana nu se consideră suficient de bună pentru a le primi. Acest tipar comportamental vine deseori din copilărie și poate fi rezolvat cu ceva efort. Încearcă să schimbi tiparele, dacă te regăsești în această situație. Dacă până acum nu acceptai cadouri, acceptă-le. Dacă erau complimentele problema, învață să mulțumești pentru ele. Fă orice este nevoie pentru a distruge acest comportament,care nu îți face decât rău.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline