astratex.ro
Lifestyle

Cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade în Taiwan

aprilie 11, 2016
cutremur
bestkids.ro%20

Biroului Central de Metetorologie anunță că un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade a avut loc luni, pe coasta de nord-est a Taiwanului.

Cutremurul de 5,5 grade din Taiwan s resimţit în capitala Taipei. deocamdată nu sunt informații cu privire la victime sau daune materiale. Populația Taiwanului este obișnuită cu astfel de cutremure, nu este pentru prima dată când se întâmplă, iar, de obicei, sunt mai mari și devastatoare, acestea din urmă fiind printre cele care nu îi sperie pe localnici. Spre exemplu, în luna februarie a avut loc un curemur devastator, care a avut magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter a provocat dărâmarea unui complex de apartamente în sudul Taiwanului, iar peste 100 de persoane au murit.

Taiwan, oficial Republica Chineză este o țară insulară, cu recunoaștere restrânsă, fiind recunoscută doar de 23 de state. România precum și Republica Moldova nu recunosc acest stat. Taiwanul se află în Extremul Orient. Este alcătuită din 2 insule principale: Taiwan și Penghu și peste 80 de insule mai mici. Se învecinează în nord cu Marea Chinei de est, în nord-est cu arhipelagul Liuqiu iar în sud cu strâmtoarea Bashi. Se află la doar 160 km depărtare de Republica Populară Chineză.

elefant.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline