vola.ro
Lifestyle

Cum se consumă păpădia? Află ce părți sunt comestibile și ce fel de mâncare poți face din ea!

aprilie 17, 2016
answear.ro

Dincolo de toate, păpădiile sunt  bogate în beta caroten, fier, calciu și vitamina A. Ele mai conțin și  potasiu, mangan, vitaminele C și K.  Sunt recunoscute pentru puternicul lor efect diuretic, fiind utilizate în tratamentul afecțiunilor ficatului și vezicii biliare. Seva albă a acestei plante este eficientă în curățarea tenului și indepartarea acneei. Dar păpădia se folosește și în mâncare, mai ales acum, când este sezonul ei. Ce se poate prepara din păpădie? Uitați câteva sugestii.

Înainte de a fi mâncate, este ideal ca frunzele să fie opărite, asta pentru a le elimina gustul amar. O varietate a acestei plante este mâncată fie crudă, fie fiartă în salate, în Grecia. Petatele sunt folosite pentru a produce vinul de păpădie, iar din rădăcinile lor se poate preapara un fel de cafea fără cofeină. În Anglia, păpădia era folosită pentru producerea băuturilor alcoolice ușoare și ca ingredient principal pentru berea de rădăcini. Acum, păpădia este folosită în salate și ceaiuri, în principal.

Salată din flori de păpădie

Știm că o vezi pe marginea drumului, în general, și nu te prea încumeți să o culegi, mai ales pentru a o prepara în stare crudă.Plus că nu ai mâncat niciodată până acum păpădie. Dar florile de păpădie pot fi ingredientul principal dintr-o salată de primăvară absolut delicioasă și perfectă pentru curățarea bilei, de exemplu. Asta nu înseamnă că trebuie să exagerezi cu ea, dar este utilă pentru detoxifiere.

Ingrediente:

  • 20 g de flori de păpădie
  • o salată verde
  • 1-2 linguri ulei de măsline presat la rece sau de floarea soarelui
  • sucul de la o lămâie, puțină sare.
  • Se mai pot adăuga castravete, ceapă verde sau orice altă combinație care vă e pe plac.

Florile de păpădie se culeg și se spală, se curăță de insecte și se amestecă cu restul ingredientelor. Salată este, într-adevăr, puțin amară, așa că ar fi minunat dacă ați putea să o combinați cu avocado, pentru a tăia din amăreala păpădiei. Gustul amar din păpădie stimulează pofta de mâncare.

Salată din frunze de păpădie

Frunzele de păpădie sunt mai amare decât florile. Așa că înainte de a le pune în salată le puteți opări puțin sau le puteți ține jumătate de oră în apă cu puțină sare.

Ingrediente:

  • o salată verde mică
  • o mână frunze de păpădie
  • castraveți
  • ridichi
  • ceapă verde
  • oțet balsamic
  • sare

Se spală frunzele de salată și păpădie, sub jet de apă, apoi se pun într-un bol. Se curăță ceapa, ridichile, castraveții, apoi se feliază și se adaugă în bolul în care este deja salata verde. Se presară sare, se stropește cu puțin ulei și oțet balsamic, apoi se amestecă.

 

Alte articole interesante