starshiners.ro
Health

Cum să te energizezi pentru întreaga zi fără cafea!

aprilie 12, 2016
cafeaua elli
bottegaverde.ro

Este destul de greu să treci peste întreaga zi fără un strop de cafea sau fără energizante, mai ales atunci când ai o zi lungă și obositoare în față. Cu toate acestea, nu este imposibil! Matcha este un înlocuitor excelent, venit din Japonia, care te poate energiza instantaneu, fără a crea efecte adverse asupra metabolismului. Îți dă doar o infuzie de energie, care să te ajute să închei cu succes o zi obositoare!

Fără chimicale, aditivi și alte ingrediente care îți pot afecta sănătatea, matcha este varianta naturală și deloc vătămătoare  pentru cafea. Efectele ei asupra organismului sunt aceleași, adică un boost de energie, care să te impulsioneze să duci toate taskurile zilnice mai departe, dar fără a afecta organele vitale ale corpului, așa cum face cafeaua utilizată în exces. Matcha este un ceai verde japonez, de care nu a auzit foarte multă lume.

Matcha este cultivată dintr-un sortiment de ceai verde, atunci când planta este foarte tânără și vine la pachet cu multă savoare, nutrienți și cofeină, dar nu acel tip de cofeină care te face aproape să leșini atunci când se termină efectul. Două grame de ceai pulbere conțin echivalentul unui expresso, dar modul în care te face să te simți poate fi ușor diferit decât ceea ce bei în mod normal după-amiază. În cazul acestui ceai, cofeina este eliberată treptat de-a lungul zilei, astfel încât corpul tău să aibă energie întreaga zi, nu numai pentru două ore. Adică, rămâi activ pe baricade, mai multă vreme.

Cei care au băut acest ceai spun că te ține în priză, dar te face să te simți mai degrabă relaxat, decât anxios, așa cum face cafeaua obișnuită sau produsele care conțin cofeină. Matcha conține un agent de calmare care lucrează împreună cu cofeina pentru a-ți da această stare, alaături de cp capacitate mai mare de concentrare.  Se mai spune că matcha conține de zece ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde, care ajută la un mai bun control al nivelului de zahăr și colesterol din sânge, iar asta îți poate ajuta metabolismul foarte mult.

Printre beneficii se mai numără: luptă împotriva cancerului, arde grăsimile, detoxifiază corpul natural și eficient, luptă cu virozele și bacteriile

Matcha este preparat manual. Cultivatorii japonezi usucă mai întâi plantele, apoi le transformă într-un praf  verde, prin frecarea acestora între două pietre. Pentru a face acest ceai, trebuie să amesteci pudra cu apă fierbinte și cu o perie de bambus, până la omogenizare.  Consumat în trecut doar de călugării budisti, ceaiul Matcha a devenit foarte popular in ultimii ani, fiind folosit în prepararea diferitelor tipuri de mâncăruri, precum și în deserturi.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline