starshiners.ro
Beauty Tips

Cum să scapi de mătreață odată pentru totdeauna! Remedii care chiar funcționează!

august 11, 2016
bottegaverde.ro

Mătreața este una dintre cele mai frecvente probleme pe care le experimentează oamenii și este încă un subiect sensibil pentru o mare parte dintre ei. Partea cea mai rea este că odată instalată, mătreața pleacă mai greu și este nevoie de foarte multă grijă pentru a remedia această problemă. O mare parte dintre remedii nici măcar nu funcționează, iar asta te aduce de cele mai multe ori în pragul disperării. Remedii naturiste există, iar 4 dintre ele trebuie încercate, pentru că sunt cele mai eficiente împotriva mătreții. 

În primul rând, este important să înțelegem ce este mătreața și ce o produce.  Mătreața se poate referi la orice afecțiune care provoacă un scalp uscat, sub formă de fulgi, afecțiune cunoscută sub numele de dermatită seboreică. Aceasta poate fi declanșată de stres, vreme sau poate fi genetică. Sensibilitatea la coloranții din șampon, șamponarea insuficientă și alte afecțiuni ale pielii pot fi vinovate de apariția mătreții.

Probabil că ai folosit incredibil de multe produse până acum care ți-au promis că te vor scăpa de mătreață, fără prea mare succes, însă. Dar acestea sunt remediile care funcționează cel mai bine asupra scalpului tău atunci când vrei să scapi de mătreață:

Întrebați doctorul despre steroizi.

Dacă mergeți la dermatolog, el sau ea poate prescrie un steroid topic sau șampon cu steroizi. Steroizii reduc inflamația și pot ameliora mâncărimile

Încearcă uleiuri

Uleiurile pot fi de mare ajutor pentru mătreață, deoarece acestea pot ajuta la hidratarea pielii uscate de pe scalp. Specialiștii recomandă uleiul de arbore de ceai, care are efecte anti-inflamatorii suplimentare, care pot calma orice disconfort al scalpului .

Dar, dacă aveți oțet de mere, utilizați-l

Da, soluția pentru mătreață ar putea sta chiar în dulap. Oțetul are un anumit nivel de conținut de acid care scade senzația de mâncărime și exfoliere și calmează reacția, spun experții. Se amestecă părți egale oțet de mere cu apă și se aplică la nivelul scalpului înainte de șamponare. Se lasă să stea timp de câteva minute înainte de clătire.

Bicarbonatul de sodiu este cel mai mare dușman al mătreții

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a controla pielea scalpului excesiv de gras și, prin urmare, controlează producția de sebum în exces. În plus, poate calma pielea scalpului iritat.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline