starshiners.ro
Lifestyle

Cum îți planifici eficient o vacanță?

aprilie 12, 2016
bottegaverde.ro

Vrei să îți iei concediu și să mergi într-o binemeritată vacanță? Înainte de a face asta, sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre planificarea eficientă a unei vacanțe. Cu siguranță te vor ajuta! Nu este nimic complicat, ține doar de organizare și de stabilirea unui lanț de priorități. După ce faci asta, totul va fi mult mai simplu!

Planificare unei vacanțe perfecte ține de o foarte bună organizare. Fără ea, poți risca fie să rămâi fără locul pe care l-ai rezervat, fie să apară mici sincope, care te pot împiedica în a te bucura de o vacanță perfectă.

Stabilește clar bugetul

Înainte de a te duce într-o vacanță, stabilește clar bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru concediul tău. Fie că este vorba de 500 de euro sau mai puțin, fie că este vorba de mai mult, trebuie să știi clar cât ești dispus să cheltui pe vacanța ta. Eventual, pune banii deoparte, pentru a-i scoate din rândul cheltuielilor zilnice.

Alege o agenție de turism

Știm că de cele mai multe ori este puțin mai ieftin să îți cauți singur bilete de avion, să îți faci rezervări la hotel , șamd. Dar pentru un comision de 10% pe care îl dai în plus, nu ai vrea să stai mai bine liniștit și fără griji și să facă altcinea asta în locul tău? În plus, site-urile de oferte pe care intri, este posibil să nu fie chiar atât de eficiente pe cât de mult crezi. Prețurille par mai mici pe site, dar există o posibilitate să existe costuri ascunse, pe care le descoperi la check in în aeroport sau la hotel, care nu îți apăreau. Și costurile alea s-ar putea să te coste mult mai mult decât economia pe care crezi că ai făcut-o

Alege destinația

Destinația se alege cu foarte mare grijă, în funcție de bugetul pe care îl ai. Dacă eziți între mai multe destinații, încearcă să te stabilești asupra uneia înainte de a merge la agenția de turism. Vei părea mult mai organizat și hotărât așa.

Fă-ți rezervare din timp

Nu te duce să cumperi bilete de avion/autocar și să faci rezervări la hotel cu 4 zile înainte de a intra în concediu. Asigură-te că faci asta din timp, pentru că sunt unele locații care devin overbooked în anumite perioade ale anului, iar cu cât faci rezervarea mai din timp, cu atât mai bine este. Nu amâna, pentru că îți amâni șansele de a avea un concediu perfect!

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline