starshiners.ro
Beauty Tips

Cum îți alegi nuanța potrivită de ruj?

aprilie 4, 2016
personalitate-ruj
bottegaverde.ro

Dacă vopsitul parului nu este așa problematic, atunci când ai un stilist bun, când vine vorba de alegerea rujului, lucrurile se complică puțin.  Un ruj prea închis sau prea deschis la culoare poate crea adevărate catastrofe vizuale, dacă nu știi să alegi nuanță potrivită. Cu toate că  roșul și portocaliul încă se mai poartă,  acest tip de nuanțe nu se potrivesc tuturor, așa că trebuie să fii foarte atentă atunci când îți alegi nuanța.

Alegerea rujului nu are nimic de-a face cu nuanța fondului de ten, de exemplu. Potrivit lui Joel Canales, specialist în domeniu, pielea are o varietate de nuanțe. Nuanța feței diferă de nuanța pielii de pe mână. A descoperi nuanța predominantă înseamnă a-ți descoperi și nuanța de ruj care te avantajează.

Sunt trei tonuri: calde, reci și neutre. Tipurile de ten calde sunt cele care au o tenta aurie, cele reci dau înspre un roz-albastru, iar cele neutre sunt o combinație perfecta intre cele două. Poți folosi aceste informații ca punct de pornire în a a alege nuanța potrivită de ruj, spune specialistul Canales.

Dacă pielea ta are nuanțe calde, atunci alege nuanțe de ruj care să aibă și maro în ele. Atunci când alegi așa, creezi un look monocrom excelent. Tonul pe ton este mereu inspirați,  ca și alegere, și alegerea acestui tip de ruj, pe acest tip de ten conferă un look spectaculos. Roșul portocaliu și cele care au galben în compoziție sunt printre recomandările de top asociate acestui tip de nuanță  de ten. Poppy King,  regina rujurilor, spune că nuanțele de corai se potrivesc perfect acestui tip de ten!

Ca si sugestii de ruj pentru tenurile reci, sunt recomandate cele apropiate căminului.  Dar nu te limita la acestea! Craig-Ryan French, beauty director,  sugerează că pentru acest tip de ten se potrivesc și nuanțe de magenta și chiar ciclam. Roșul, burgundy-ul contrastează foarte interesant cu un ten rece. De fapt, motivul pentru care se întâmplă asta este pentru că  se îmbină nuanțele de albastru, cele din ten și cele din buze, creând un tot unitar. Totul este legat de coordonarea culorilor.

Pentru tenurile neutre, cele care au atât rece, cât și cald, sunt potrivite tot nuanțe similare de ruj, în culori pastel, neutre. De asemenea, acestui tip de ten de potrivesc atât nuanțe calde, cât și reci.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline