starshiners.ro
Health

Consumă aceste licori și vei avea dinți perfecți

iunie 28, 2016
bottegaverde.ro

Chiar dacă ai dinți sensibili, chiar dacă nu, există anumite băuturi pe care să le consumi, dacă vrei să nu îți distrugi dinții definitiv. În mod evident, băuturile răcoritoare și tot ceea ce este acidulat afectează negativ dinții și smalțul acestora, mai ales dacă mai conțin și alte chimicale pe lângă. Uite ce băuturi iubesc dinții tăi și care sunt băuturile pe care le urăsc!

Citește și: Suferi de această boală dacă te doare călcâiul când te trezești dimineața

Laptele

Laptele este foarte bun pentru organism. Având foarte multă vitamina D și calciu, produsele lactate ajută la menținerea sănătății generale, nu numai a dinților. Laptele mai conține și un alt tip de substanță activă, care împriedică căderea dinților și apariția cariilor.

Vodka+apă tonică

Dacă te duci să comanzi ceva de la bar, caută să comanzi băuturi care să nu îți coloreze dinții. Așa că poț alege orice are la bază vodka, în combinație cu un suc deschis la culoare sau apă tonică. Fiind vorba și de spirtoase, bacteriile din gura ta vor dispărea instant atunci când consumi vodka. Evident, nu trebuie să exagerezi cu ea.

Ceaiuri verzi

Dinții adoră ceaiurile verzi și ceaiurile din plante, în general. Asta pentru că aceste ceaiuri conțin foarte mulți antioxidanți, care ajută la menținerea sănătății dinților.

Apă minerală

După cum îi spune și numele, apa minerală conține foarte multe minerale, printre care și fosfat de calciu, care ajută la refacerea smalțului dinților. Așa că bea apă minerală ori de câte ori ai ocazia.

Apa plată 

Apa plată este regina supremă atunci când vine vorba de băuturi și de menținerea sănătății orale. Te va menține hidratată și va îndepărta orice fel de rest de mâncare. În plus, are și fluor, care va ajuta la prevenirea cariilor și căderea dinților.

De cealaltă parte, cele mai rele băuturi pentru dinții tăi sunt cafeaua, sucurile de fructe, sucurile acidulate colorate și vinul. așa că mare atenție cum și cât consumi din ele!

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline