watchshop.ro%20
Lifestyle

Comoara din Oak Island, unul dintre cele mai bine păzite secrete ale lumii!

mai 13, 2016
watchshop.ro%20

Potrivit legendelor urbane, în Oak Island (Noua Scoție, Canada) ar exista o comoară veche de sute de ani, adânc îngropată, despre care nimeni nu știe unde s-ar afla exact, ca și localizare. Comoara mai este cunoscută și sub denumirea ”Puțul cu bani din Oakland” și de peste 200 de ani, căutătorii de comori încearcă să o depisteze. Ar exista zvonuri care leagă această comoară de Egiptul Antic, de Cavalerii Templieri, manuscrisul pierdut al lui Francis Bacon și comorile piraților. Care este povestea care stă în spatele acestei comori misterioase? Citiți mai jos. 

Oak Island este una dintre cele 360 de insulițe din ținutul Lunenberg, pe coasta sudică a Noii Scoții (Canada). Insula, acoperită de arbori, are o lungime de 1 km și o lățime de maxim 800 de metri, ridicându-se cu cel mult 10 m deasupra nivelului mării. Povestea comorii care ar exista ascunsă aici pornește din 1795 , când un tânăr, pe numele lui Daniel McGinnis a dat peste o depresiune circulară cu diametrul de 5 m, într-un teren defrișat de pe insulă. Un puț, mai pe scurt. În apropiere se afla un arbore bătrân cu un scripete vechi pe una din ramuri, ceea ce l-a dus pe McGinnis cu gândul la comoara îngropată a căpitanului Kidd.

putul cu bani oakland 1

Acesta a revenit a doua zi aici cu niște prieteni și au început să sape, dând peste niște lespezi . Pe măsură ce săpau mai adânc, au dat peste un rând de bușteni la zece picioare și  unul la 30 de picioare, moment în care s-au oprit din săpat și au plecat din zonă. S-au întors 8 ani mai târziu, cu o companie cu o mână de lucru considerabilă, pentru a recupera din ciudatul puț ceea ce se considera a fi o comoară. Timp de un an, aceștia au săpat încontinuu, dând peste straturi de cărbuni, chit și fibră de cocos. La 90 de picioare sub pământ, au descoperit o relicvă misterioasă, într-o limbă necunoscută. Cineva a notat inscripția de pe ea, traducerea fiind: ”La patruzeci de picioare sub pământ sunt îngropate 2 milioane de lire”. Au continuat să sape, numai că au dat peste apă, care a inundat puțul. Echipa a fost nevoită să renunțe.

Comoara din puț a rămas uitată timp de jumătate de secol, pentru ca mai apoi un alt grup să sape iarăsi puțul original până la 86 de picioare. Puțul s-a umplut din nou de apă. Cercetările și încercările au continuat, până când, în 1965, un grup de muncitori care forau lângă puț au murit intoxicați cu gaz. Un an mai târziu, au început din nou săpăturile, fiind aduse 60 de sonde pentru a da de cap comorii.  În 1971 a fost adusă o cameră subacvatică, care a coborât în puț, la o adâncime de 235 de picioare, iar aceasta a înregistrat imagini neclare, ce păreau a fi sipete de lemn și o mână de om. Proiectul a fost însă abandonat, pentru că nimeni nu a mai fost dispus să investească în forarea puțului. În 2008 și 2009, au fost reluate lucrările, fără niciun rezultat.

Se spune că în puțul din Oakland s-ar afla ascunse comori ale piraților, puse acolo de căpitanul Kidd. Datele istorice nu confirmă însă că acesta ar fi ajuns în Noua Scoție vreodată. O altă teorie ar fi că acestea ar aparține cavalerilor templieri, care ar fi pus bunurile lor de preț aici, instalând și sisteme de siguranță, pentru ca aceasta comoară să nu fie descoperită.

Indiferent de ce s-ar afla acolo, un lucru este sigur: Puțul cu bani din Oakland a creat o adevărată isterie în rândul căutătorilor de comori, miza fiind foarte mare, potrivit legendelor. Din nefericire însă, în ultimii 150 de ani de forări continue, zona din jurul puțului a fost aproape distrusă și nimeni nu mai știe locația originală indicată de McGinnis, atunci când a făcut descoperirea.

 

iarena.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline