starshiners.ro
Health

Citește acest material înainte de a mai folosi turmeric! Îți poate schimba viața!

iulie 13, 2016
bottegaverde.ro

Nu este nici o îndoială că turmericul este una dintre cele mai benefice condimente de pe planetă. Culoarea galbenă a condimentului provine din curcumina, ingredientul activ din turmeric, care oferă mai mult de 600 de beneficii pentru sănătate. Chiar dacă curcuma este recomandată ca  parte din orice dietă, există mai multe lucruri pe care să le știi înainte de a mai folosi turmeric!

Curcumina nu este ușor absorbită de organism

O serie de studii clinice au arătat că absorbția de  curcumina în organism este atât de scăzută încât aceasta reprezintă o problemă, în principal pentru că nu se poate profita din plin de beneficiile sale de sănătate. Mai exact, studiile au arătat că, indiferent de doză, concentrațiile de curcumina în plasma de sânge, urină și țesuturile periferice sunt extrem de scăzute. Această rată de absorbție scăzută reduce în mod serios șansele de a obține cele mai multe efecte din acest condiment.

Citește și Te macină frica? Renunță la ea, până nu e prea târziu

Pentru a crește rata de absorbție a acesteia, poți să folosești următoarele trucuri:

Se amestecă întotdeauna cu piper negru

Nu mulți oameni știu că în afară de a furniza o serie de beneficii de sănătate, piperul negru este un adjuvant puternic pentru turmeric.

Potrivit  NutritionFacts, „Dacă oamenii primesc o grămadă de curcumină într-o oră, există o mică denivelare la nivelul fluxului lor de sânge. Noi nu vedem o creștere mare, deoarece ficatul este activ în încercarea de a scăpa de ea. Dar, ce se întâmplă  prin adăugarea unui sfert de linguriță de piper negru? Biodisponibilitatea curcuminei crește până la 2000%. Chiar și un pic vârf de cuțit de piper-1/20 dintr-o linguriță-poate stimula în mod semnificativ nivelul acesta.

Se adaugă o grăsime sănătoasă pentru turmeric
Turmeric este gras solubil în sensul că aceasta depinde de grăsimi pentru a fi pe deplin absorbit în organism. Atunci când este combinat cu grăsimi sănătoase, inclusiv cocos sau ulei de măsline, curcumina este absorbită direct în fluxul sanguin prin sistemul limfatic, ocolind parțial ficatul. Cu alte cuvinte, mai puțină curcumina este expusă la enzime metabolice și rămâne în corp în forma sa liberă.
Căldura crește biodisponibilitatea turmericului
Potrivit specialiștilor, ingredientul puternic din curcumă este curcumina, care, în ciuda puterii sale, nu este ușor de absorbit de către organism, fără asistență. Acest lucru se întâmplă  în momentul în care intră în joc un pic de ulei cald.

 

Concluziile:

  • Curcuma trebuie să fie încălzită pentru a o activa
  • Se combină cu piper negru proaspăt măcinat pentru a crește absorbția acestuia cu 2.000%.
  • Se amestecăcurcumă cu unele grăsimi sănătoase pentru a evita procesele metabolice în ficat.
astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline