starshiners.ro
Health

Durerile musculare, tristețea și depresia ascund o formă de boală nebănuită. Iată despre ce este vorba

iulie 15, 2016
bottegaverde.ro

Vitamina D este cel mai important nutrient atunci când vine vorba de sistemul imunitar sau sănătatea oaselor. Ea reglează, de asemenea, celulele și sistemul imunitar și ar putea ajuta la prevenirea cancerului. Vitamina D nu numai că păstrează oasele și sănătatea sistemului imunitar, dar, de asemenea, previne o mulțime de afecțiuni grave de sănătate. Lipsa de vitamina D, de multe ori duce la deformări ale scheletului și oase fragile. Această afecțiune este cunoscută sub numele de rahitism (oase fragile).

În materialul de mai jos vă vom prezenta 5 semne prin care puteți descoperi un deficit de vitamina D în organism.

Probleme cu inima
Există o corelație probabil între nivelurile scăzute de vitamina D și bolile cardiovasculare. Unii profesioniști medicali cred că un nivel scăzut de vitamina D rezultă în concentrații mai mari de calciu în artere. Acumularea de calciu este o placă care se formeaza în artere și crește riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord. Alte condiții legate de un nivel scăzut de vitamina D sunt hipertensiunea, diabetul zaharat de tip 2, valori crescute ale colesterolului și a obezității.

Citește și Terapia prin care afli dacă el este sufletul tău pereche

Dureri musculare 
Gradul de slăbiciune musculară și durere poate varia de la subtil la severe. La început, simptomele acestui tip sunt foarte greu de reperat; apoi, simptomele asociate tind să se agraveze. Motivul principal este faptul că vitamina D, atunci când este metabolizată, îmbunătățește contracția musculară, ceea ce reprezintă un mecanism esențial pentru întărirea oaselor.

Sistemul imunitar deficitar
În cazul în care nivelul de vitamina D devine scăzut, sistemul nostru imunitar este afectat. Într-un studiu japonez care a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition, vitamina D a fost administrată unui grup  de elevi. Cei cărora li s-a administrat acest supliment nu s-au îmbolnăvit de gripă, spre deosebire de ceilalți.

Tristețe și depresie
O conexiune a fost făcută între tristețe sau depresia și nivelurile scăzute de vitamina D.  Într-un studiu specific, participanților li s-a suplimentat doza de vitamina D3 și s-a observat o îmbunătățire atât cognitivă, cât și fizică. Participanții au raportat o prezență semnificativ diminuată a diferitelor simptome, cum ar fi pofta de mâncare, letargie, hipersomnie și tulburări de somn.

Hipertensiune
Hipertensiune arterială poate apărea fși când nivelul de vitamina D din corpul nostru este scăzut. Organismul formulează o peptidă care crește tensiunea arterială, prin restricție arterială și prin retenție de apă. Vitamina D servește ca și contra-acțiune prin suprimarea acestei reacții enzimatice și reducerea răspunsului inadecvat al corpului la această peptidă, în consecință normalizează nivelul tensiunii arteriale.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline