starshiners.ro
Diet and Fitness

Cinci alimente organice care contribuie la regimul tău de slăbit!

mai 4, 2016
bottegaverde.ro

Alimentația organică este cea mai eficientă atunci când vine vorba de dietă și slăbit. Asta pentru că produsele organice nu conțin chimicale periculoase pentru organism, nu au coloranți și arome artificiale sau conservanți. Adică, fix lucrurile de care ai nevoie pentru a detoxifia organismul și pentru a slăbi sănătos! Iată care sunt cele 5 alimente organice care te pot ajuta în cura de slăbit!

Un studiu al Asociației pentru Sol (The Soil Association) arată faptul că alimentele organice au un nivel mai ridicat de nutriție față de cele non-organice, conținând mult mai multă vitamina C și minerale esențiale. Dacă vrei să slăbești, este important să înțelegi, înainte de toate, cât de important este să treci la alimente organice, pentru ca pierderea în greutate să se facă mult mai repede și mult mai eficient. Iar alimentele pe care trebuie să le ai în vedere în dieta ta organică sunt următoarele:

Lapte

Laptele organic este ceva mai scump, dar merită toți banii. Dacă stai să faci raportul între numărul membrilor din familie și prețul laptelui organic, parcă nu mai pare atât de scump. Ia în vedere acest aliment, mai ales dacă ai copii în familie. Laptele organic nu este contaminat, și nici îmbogățit cu diferite substanțe nocive pentru organism.

Iaurt, unt, brânză 

Untul organic, folosit în cantitățimodeste, este mai bun pentru sănătate decât oricare altă margarină. Iaurturile și brânza organică pot costa ceva mai mult, dar nimic nu este prea scump pentru sănătatea și kilogramele pe care vrem să le dăm jos. Consumă-le pentru a evita antibioticele și chimicalele toxice solubile în grăsimi.

Ouă și carne de pui

Costul acestora este ceva mai ridicat, dar merită efortul datorită gustului mult mai bun și riscului redus de salmonella, antibiotice și reziduuri chimice provenite din alimentația intensivă.

Pâine și făină

Pe lângă faptul că nu conțin chimicale care să fi fost folosite pe toată durata cultivării grâului, vei evita în acest fel și aditivii alimentari adăugați în timpul coptului și al procesării. O franzelă organică, chiar dacă este puțin mai scumpă, poate fi coaptă și acasă, folosind făină integrală sau chiar făină de la moară, dacă aveți rude pe la țară.

Morcovi, cartofi, rădăcinoase

Rădăcinile absorb și înmagazinează chimicalele, inclusiv nitrați nocivi, fungicide și pesticide în toată masa lor. Cumpărați rădăcinoase direct de la producători sau dacă stați la casă, transformați o mică parte din grădină în loc de cultivat diferite legume. Astfel veți avea deplinul control asupra creșterii legumelor.

Combinate inteligent, respectând regulile simple, aceste alimente te vor ajuta să slăbești mult mai mult decât cele non-organice.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline