starshiners.ro
Lifestyle

Cele mai ciudate superstiții. Nu o să-ți vină să crezi care sunt!

aprilie 12, 2016
superstitii
bottegaverde.ro

Există superstiții la care nu te-ai fi gândit niciodată sau de care nu auzit, la nivelul întregului glob. Fiecare popor are un set de astfel de superstiții, a căror origine nu se cunoaște încă, dar care trezesc mirare în rândul celor care le citesc. Care sunt aceste superstiții, afli mai jos. 

  1. În India, există o superstiție ciudată care spune că masturbarea duce la impotenţă sexuală. Încă mai există această superstiție în rândul celor din India. Spre deosebire de ei, În Japonia, această practică se consideră că va crește nivelul de inteligenţă al bărbaţilor.
  2. La români, există superstiția că unghiile unui copil trebuie să fie netăiate până când acesta împlineşte un an, altfel va deveni hoţ atunci când va fi mare.Nu s-a dovedit încă faptul că această superstiție are un fundament real sau este aplicabilă în rândul copiilor ale căror unghii au fost tăiate până la împlinirea acestei vârste.
  3. Francezii impresionează prin superstițiile lor. Se pare că aceștia obişnuiesc să ţină o broască ţestoasă în mână, aşteptând momentul când aceasta va…urina. Atunci când se întâmplă acest lucru, ei îşi pun repede o dorinţă,fiind siguri că se va îndeplini.
  4. O veche superstiţie europeană spune că nu este bine să te căsătoreşti în luna mai, pentru că mariajul nu va ţine nici măcar un an de zile.
  5. La români, se crede că cine fură vreo găină sau altă pasăre de curte, va fi pedepsit pe lumea cealaltă să le numere toţi fulgii. După ce termină de numărat, vine o pală de vânt şi risipeşte fulgii, iar hoţul de găini trebuie să numere iarăşi fulgii şi penele păsărilor pe care le-a furat cât timp trăia.
  6. În Marea Britanie se crede că nu este bine să mănânci salată verde, căci nu vei mai putea face copii.
  7. În Spania, trebuie să mănânci struguri în noaptea de Anul Nou pentru a goni ghinionul din anul care tocmai a sosit.
  8. În mai multe țări, se crede că dacă ai mereu un măgar în preajmă, diavolii nu se vor apropia niciodată de tine.
  9. În Turcia se crede că nu este bine să mesteci gumă de mestecat la miezul nopţii, căci mesteci din carnea celor morţi. Ce superstiție ciudată!
  10. Să nu te uiţi noaptea în oglindă. Această superstiție se trage dintr-o legendă slavă care susține că oglinda este poarta celor două lumi, cea în care trăim noi și lumea de dincolo. Noaptea această poartă se deschide și dacă privești oglinda este posibil să vezi ceea ce se petrece acolo, iar consecințele vor fi pe măsură.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline