astratex.ro
Lifestyle

Cele mai mari temeri ale femeilor! Tu te numeri printre ele?

iunie 11, 2016
bestkids.ro%20

Ori de câte ori mergem la stilist, avem foarte multe întrebări pe care nu le putem pune nimănui, pentru că ni se par fie prea incomode, fie prea banale pentru a fi luate în calcul la răspuns. De exemplu, una dintre ele ar fi: ce faci dacă nu ești mulțumită de tunsoare sau care este cel mai bun moment pentru a bea băutura din partea casei pe care o primești? Cele mai incomode întrebări își găsesc răspuns în acest material, de la specialiștii din domeniu. Deci, care sunt până la urmă întrebările pe care îți e frică să le pui hairstylistului tău?

Citește și: Descoperirea oamenilor de știință: originea celor cu ochi albaștri este halucinantă!

De ce atât de scurt?

Atunci când ajungi la stilist pentru o tunsoare, pornești de la ideea și încrederea că cel care te tunde este un adevărat profesionist, așa că eviți în a da sfaturi despre cum vrei să arate tunsoarea ta. Până la un punct, când vezi că începe să taie părul din ce în ce mai mult și asta începe să te panicheze puțin. Cu toate astea, nu îi spui nimic, pentru că nu vrei să te deranjeze. Dar asta este una din situațiile care pot fi rezolvate foarte simplu de la bun început, spunându-i exact stilistului cât să tundă și ce îți dorești de la tunsoare. Când foarfeca este deja în păr, ne este teamă că e puțin tardiv pentru a te întreba asta.

Ce ar trebui să fac dacă nu îmi place tunsoarea sau culoarea de păr?

Cele mai multe femei, atunci când se întâmplă asta, tind să se ducă acasă și să sune la recepția salonului pentru a cere returnarea banilor sau pentru a face o plângere împotriva stilistului. Este normal să nu îți placă tunsoarea sau culoarea părului din simplul motiv că nu te-ai obișnuit cu ele încă. Oricum, totul se poate rezolva, atât tunsoare cât și părul. Poți adăuga volum sau textură unei tunsori, poți schimba culoarea părului, schimbări care necesită 30 de minute din timpul tău și al stilistului. Spune însă sincer stilistului că nu îți place, înainte de a părăsi salonul, pentru a rezolva problema împreună.

Dacă mergi acasă la stilist, lași bacșis?

Se lasă bacșis, chiar dacă stilistul operează la domiciul său. Chiar dacă nu te bucuri de experiența unui salon, stilistul tot îți oferă niște servicii. Ar fi bine să păstrezi comisionul de 10% de bacșiș, dacă vrei să rămâi în relații bune cu el.

Este nepoliticos să vorbești la telefon în timp ce stilistul te tunde?

Nu este tocmai indicat să faci asta, pentru că este vorba de respectul pentru munca celuilalt. Sigur, dacă ai un telefon urgent de făcut, nimeni nu va considera asta un gest abuziv sau de neobrăzare. Dar atunci când pui mâna pe telefon pentru a bârfi cu prietena ta cea mai bună despre ce a făcut X în weekend, atunci clar nu este un moment potrivit. Nimeni nu vrea să audă detalii despre viața ta personală, mai ales că oamenii de acolo nu prea te cunosc.

Este în regulă să nu te speli pe păr, din moment ce oricum beneficiezi de asta la salon?

Nu este o mare problemă dacă faci asta, pentru că stiliștii sunt pregătiți pentru acest tip de servicii. Dar a nu-ți spăla părul o săptămână și a veni cu el așa, poate deveni o problemă de estetică, în primul rând. Părul prea murdar, care începe să aibă și un anumit miros nu prea este pe placul stiliștilor, dacă ne întrebi pe noi.

elefant.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline