starshiners.ro
Health

Ce trebuie să faci dacă ai coroane dentare ce ți-au înnegrit gingia

ianuarie 26, 2017
bottegaverde.ro

Se întâmplă destul de des să observăm că, sub dinții care au fost acoperiți de coroane, gingia se închide la culoare, aproape că devine neagră. De vină, spun specialiștii, sunt coroanele dentare metalice, din materiale de calitate modestă, pe care dentiștii obișnuiau să le monteze în urmă cu mulți ani, în funcție de bugetele modeste ale pacienților.

Tehnologia a avansat, însă, iar în prezent cei care se confruntă cu această problemă au posibilitatea să își schimbe coroanele dentare și să își trateze astfel gingiile afectate. Medicul stomatolog Oana Florea explică de ce apar aceste probleme ale gingiilor și cu ce pot fi înlocuite coroanele dentare problematice.

“Coroanele dentare se realizează în ultimii ani din materiale ceramice, de diferite tipuri. Coroanele ceramice pe suport de zirconiu sunt cele mai sigure și mai plăcute din punct de vedere estetic. Avantajele sunt multiple. Din punct de vedere biologic, zirconiul nu corodează, deci nu apare linia gingivală neagră ca în cazul coroanelor metalo-ceramice. Zirconiul nu este conductor termic sau electric, astfel că nu mai mai este nevoie să se folosească pila electrică orală între diverse metale. Apoi, pacientul nu mai rămâne cu o sensiblitate la rece/cald transmisă țesuturilor vecine. Ca și aspect, zirconiul este foarte natural, greu de diferențiat față de dinții proprii. Din acest motiv este un material foarte dorit și folosit în prezent”, declară Dr. Oana Florea.

Medicul stomatolog ne informează și despre ce tip de implanturi sunt indicate în prezent, unele mult mai rezistente și mai ușor de pus. “Alegerea sistemului de implant se face de către specialist în funcție de situția clinică a pacientului, dar și de cea financiară. De exemplu, sistemul german Bredent Fast&Fixed este un sistem revoluționar, prin care pacientul, edentat total, pleacă în aceeși zi cu dinți ficși acasă. Aceste implanturi au un design inovativ, sunt inserate fără a fi necesare adiții sau reconstrucții osoase și fac posibil ca pacientul să plece în ziua intervenției cu dinți ficși, deoarece forțele masticatorii sunt preluate de întreg sistemul implantor”, explică medicul stomatolog Oana Florea.

Oana Florea este medic dentist cu Competență Implantologie Orală, cu experiență internațională în Germania, alături de cei mai buni specialiști în chirurgie și implantologie. Oana Florea (www.drflorea.ro) își desfășoară activitatea în cabinetul său din București și este apreciată inclusiv pentru experiența în lucrul cu copiii și cu pacienții anxioși, cu teama de dentist.

FOTO: PIXABAY.COM

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline