starshiners.ro
Health

Ce spun unghiile despre sănătatea ta? Uneori ascund afecțiuni grave

mai 12, 2016
bottegaverde.ro

Dacă ochii sunt fereastra sufletului, unghiile sunt cele care semnalizează bolile în organism. Unghiile pot spune multe despre sănătatea ta. Dacă sunt puternice și sănătoase, asta înseamnă că și organismul tău este la fel. Dacă au nuanțte gălbui sau sunt crăpate, este un semnal serios că ar trebui să ajungi la doctor. În funcție de cum arată unghiile tale, îți poți da seama dacă ești sănătos sau nu. 

Unghii galbene

Dacă unghiile tale au o tentă de gălbui sau sunt foarte galbene, poate însemna că ai probleme de sănătate. De cele mai multe ori, este vorba despre o ciupercă. Oamenii care suferă de diabet tind să dezvolte infecții la unghii, care determină și culoarea gălbuie a acestora. Dacă infecțiile nu sunt tratate la timp, unghiile pot deveni foarte groase, ca și consistență. Este adevărat că și folosirea lacurilor de unghii de nuanțe închise pot avea același efect de îngălbenire. Pentru a preveni acest lucru, încearcă să le porți fără lac pentru o perioadă. Unghiile se mai îngălbenesc și de la fumat. Le poți freca cu puțin suc de lămâie pentru a reduce petele și gălbejeala de la pe ele. Dacă această nuanță persistă, atunci trebuie să mergi la un doctor.

Unghii pale

Unghiile pale ascund și ele probleme de sănătate. Una dintre ele este deficiența de fier din organism. Datorită cantității reduse de celule roșii, nu există suficient de mult oxigen în sânge. Acest lucru determină ca pielea să devină mai albă și palidă, mai ales cea de sub unghii. Ca și remediu, poți masa degetele cu puțin ulei de cocos, de câteva ori pe zi, timp de câteva minute. Alte cauze pot fi malnutriție, hepatită și probleme ale inimii sau ale rinichilor.  Dacă totuși problema persistă, consultați un medic.

Citește și: Incredibil câte boli tratează! Consumul semințelor de pepene roșu îți va purifica organismul. Rezultatul te va șoca

Unghii crăpate

Multți oameni suferă de această afecțiune. Unghiile crăpate indică deficiențe de nutriție, traume și alte probleme de sănătate. Deficiențe de vitamina C și acid folic sunt principala cauză a unghiilor crăpate. De asemenea, poate fi vorba și de o ciupercă. Și dacă vă vine să credeți, chiar și spălatul excesic al mâinilor poate duce la asta, dar în foarte puține cazuri. Pentru a preveni unghiile crăpate, evitați contactul excesiv cu apa, îngrijiți-le corespunzător și mențineți-le hidratate tot timpul.

Unghii foarte groase

Nici unghiile groase nu sunt obișnuite. Ele pot indica ciuperci la unghii, mai ales la oamenii mai în vârstă. Ele sunt destul de greu de tăiat. Consultă un doctor, oricum, este cel mai indicat atunci când suferi de această afecțiune.

 

 

 

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline