starshiners.ro
Health

Ce se întâmplă dacă bei apă dintr-o cană de cupru? Nu o să îți vină să crezi!

aprilie 20, 2016
bottegaverde.ro

Cuprul are proprietăți de purificare și vindecare, spun cercetătorii, care încurajează acest obicei. El are beneficii asupra organismului, reducând inflamațiile, îmbunătățind funcționarea creierului. Mai luptă și împotriva cancerului, împiedică îmbătrânirea și ajută și la pierderea în greutate. Dar oare înseamnă asta că trebuie să bem numai din căni de cupru și să mâncăm din farfurii de cupru? Este oare posibil ca acest cupru să aibă atâtea beneficii asupra organismului sau un simplu…moft când vine vorba de sănătate?

Răspunsul vine de la specialiști: ”A bea dintr-o cană de cupru nu este nici sănătos, nici nesănătos”, spune Dr. Michael Lynch, director medical la Pittsburgh Poison Center și profesor asistent în cadrul departamentului pentru medicină de urgență din cadrul Universității Pittsburg.

Sau, mai bine zis: ”Cuprul nu este toxic pentru corp, dar nici nu cred că este vreo soluție magică pe care să o scoatem din pălărie de câte ori avem nevoie”, completează Lauren Blake, nutriționist la Universitatea de Stat din Ohio.

Sunt studii care arată că a bea dintr-o cană de cupru ajută la pierderea în greutate, îmbunătățește funcționarea creierului, încetinește îmbătrânirea, luptă împotriva cancerului și reduce inflamațiile. Tot un studiu spune că dacă lași apa într-o cană de cupru, bacteriile care există în ea sunt anihilate: ”Nu știu cât de multe bacterii poate să omoare”, spune Blake. ”Probabil funcționează, dar nu cred că omoară TOATE bacteriile”, mai completează acesta.

Cu toate acestea, cuprul joacă un rol important în vindecarea diferitelor acțiuni și foarte multe dintre acestea provin din ceea ce se cunoaște despre acest mineral. Ajută la funcționarea mai bună a creierului, parteneriindu-se cu alte enzime pentru a funcționa ca un antioxidant, încurajează producerea de celule roșii și menține colagenul și elastina la un nivel ridicat, ajutând în acest fel și la o mai bună funcționare a oaselor.

Un alt nutriționist spune despre cupru  că ”Este important pentru că ajută la absorbția fierului în organism”. Cei mai mulți dintre noi își iau cuprul din alimentație, asta pentru că organismul are nevoie și de el, mai exact de 900 micrograme pe zi. Alimente precum ciupercile, migdalele, ficat de vită, cereale integrale și scoici sunt bogate în cupru.

Chiar dacă medicii sunt puțin sceptici în ceea ce privește proprietățile de vindecare ale cuprului, asta nu le neagă existența. Sunt cazuri de oameni care s-au vindecat de diferite afecțiuni după ce au început să introducă cuprul în viața lor de zi cu zi. Tot despre cupru se mai spune că blochează energiile negative și toxice, împiedicând și orice fel de radiații. Cuprul ajută în funcționarea mai bună a sistemului digestiv,

 

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline