starshiners.ro
Fashion

Ce elemente vestimentare poți împrumuta de la bărbați?

martie 22, 2016
Stil feminin
bottegaverde.ro

De fiecare dată când rămâi în pană de idei sau pur și simplu secțiunea de articole vestimentare femei nu îți oferă prea multe alternative, poți apela cu încredere la secțiunea bărbați, unde oferta nu este neapărat mai diversificată, dar cu siguranță este mai… interesantă. Sunt câteva articole vestimentare pe care le putem împrumuta cu încredere de la secțiunea bărbați și pe care le putem adapta ținutelor noastre feminine, indiferent de sezon. În plus, vor da o notă autentică întregii ținute. 

Atunci când garderoba nu prea ne dă variante inspirate de outfituri, iar raioanele cu haine pentru femei nu ne surâd prea tare, ne putem muta, tiptil-tiptil, la secțiunea bărbați, unde există șanse foarte mari de a găsi ceea ce căutam, fără prea mult efort. sunt câteva elemente vestimentare pe care le putem împrumuta din garderoba lor, păstrându-ne feminitatea și delicatețea, în același timp.

Cardigan-urile

Întotdeauna, cardiganurile pentru bărbați au arătat mult mai bine decât cele pentru femei. Imprimeurile parcă mereu au fost mai inspirate, iar culorile mai potrivite. În plus, materialele sunt mai bune, iar croielile par mult mai inspirate mai  decât cele din raionul pentru femei. Poți apela cu încredere și de aceasta dată la garderoba masculină, dacă vrei să dai un aer fresh ținutei tale. Poți alege chiar și un cardigan ușor supradimensionat, pe care să îl asortezi cu o pereche de jeans și una de teneși. Alege imprimeuri colorate, vii, perfecte pentru primăvara ce stă să vină. În cel mai feminin caz, poți asorta cardiganul cu o fustă retro, o pereche de șosete cu dantelă pe margini și niște sandale cu toc lat.

Cămășile
Ca și în cazul cardiganurilor, cămășile pentru bărbați au ceva aparte. Materialele sunt mai bune, iar finisajele fac cinste întotdeauna cămășilor expuse. În funcție de bugetul disponibil, poți apela la marile branduri, deja cunoscute pentru calitatea produselor pe care le au sau la produsele de rang mediu, unde cu siguranță vei găsi produse interesante. Încearcă să nu alegi cămăși cu pense, ci unele drepte, cu o croială cât mai simplă, care pot fi purtate și adaptate oricărui fel de ținută. Pot ajuta cămășile cu umeri puțin lășați, ale căror margini să le poți sufleca în stil retro. Iar pentru a da nota de feminitate, poți alege o fustă tot retro, în clini sau cloș. O centură pentru a marca talia(de preferință tot din raionul bărbați) ar ajuta probabil la întregirea ținutei.
Papioanele

Femeile au găsit întotdeauna utilizări multiple și originale pentru produsele masculine. Acesta este și cazul papioanelor, pe care femeile le-au integrat în propriile ținute de ani buni de zile. Promotorii acestui „curent” au fost pictorialele din reviste, care încercau să estompeze feminitatea modelelor, asigurându-le un strop de masculinitate, prin accesorii specifice bărbaților. Treptat, papioanele au ajuns să aibă multiple întrebuințări, fiind utilizate și ca brătăți de mână, dar și ca bentițe de păr în rândul femeilor. Revenind la utilizarea lor de bază, există foarte multe magazine unde puteți găsi papioane inedite, care pot transforma instant o ținută. Papioanele le puteți găsi din diferite materiale, din plastic, din pene, din mărgele, cu imprimeuri îndrăznețe, care pot reprezenta cu succes punctul cheie al unei ținute. Să nu vă fie teamă să le încercați, chiar dacă domnii de lângă voi vor avea probabil ceva de comentat în legătură cu acest subiect.

Tricouri

Tricourile sunt întotdeauna la îndemână. De câte ori ajungeți într-un magazin, încercați să faceți o comparație între oferta de tricouri din raionul femei și cea din raionul bărbați. Cu lejeritate o să observați că cele din raionul bărbați sunt, odată în plus, mult mai interesante. Cu puțină imaginație, puteți transforma un tricou masculin și într-o rochie, atâta vreme cât îl luați cu câteva numere mai mari. Alegeți însă materiale de calitate, din bumbac 100% sau măcar compoziții care conțin bumbac preponderent. Vă vor ajuta pielea să respire mai bine.

Genți

Recent intrate în moda masculină, gențile pentru bărbați sunt mari și încăpătoare, fix așa cum le place doamnelor. De la eternele genți de poștaș până la așa numitele ”man-purse”, oferta este cât se poate de diversificate. Gențile sunt și versatile, sța că pot fi adaptate oricăui fel de ținută. În plus, au croieli clasice și elegante, fiind pur și simplu…perfecte. Pentru a da un accent de culoare, o eșarfă colorată de mătase poate scoate ținuta din anonimat. ca și în cazul genților pentru femei, e de preferat ca acestea să fie din piele sau foarte bine lucrate, astfel încât să păstreze un aspect calitativ ridicat și sp confere prestanță ținutei.

Teneși/ Sneakers 

La acest capitol, este puțin mai complicat de găsit numărul potrivit, având în vedere că în general, numerele pentru bărbați încep de la 40-41. Dar nu este imposibil. Cu puțin efort și multp răbdare, puteți gpsi perechi interesante de încălțări la raionul bărbați, care să scoată din anonimat orice ținută. Ghetele sport pot fi o investiție inspirată, la fel ca și teneșii sau adidașii clasici, care cu greu mai pot fi găsiți în raionul pentru femei. Căutați branduri dedicate încălțărilor sport, asta datorită tehnologiei folosite pentru construirea calapodului. În general, producătorii dedicați utilizează tehnologii specifice, pentru a se asigura că piciorul stă confortabil în încălțări și în poziția corectă, pentru a nu crea probleme la mers.

Șosete

Pentru șosete cu imprimeuri haioase, apelați cu încredere la raioanele de bărbați. Acolo puteți găsi imprimeuri colorate, figuri haioase imprimate pe șosete și tot felul de îmbinări de culori inedite. Cu o pereche de blugi până la glezne, șosetele pot crea un impact vizual inedit și pot completa cu succes o ținută. Odată încercate aceste alternative, nu o sp vreți să vă mai dezlipiți de raioanele cu haine pentru bărbați. Ce-i drept, ce e frumos și femeilor le place.

Photo credits: Cupcakes and Cashmere

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline