starshiners.ro
Health

Cât de mult bine îți face vitamina C și în ce fructe și legume o găsești?

aprilie 11, 2016
bottegaverde.ro

Vitamina C ajută la stimularea sistemului imunitar, dar acesta nu este singurul beneficiu pe care ți-l aduce consumul ei. Ea mai ajută și la repararea pielii, la refacerea nivelului energetic, combate infecțiile și este un antioxidant puternic. Fiind solubilă în apă, organismul tău nu își poate face rezerve de Vitamina C, așa că tu va trebui să consumi zilnic alimente și băuturi care conțin această vitamină. 

Ce alimente conțin vitamina C?

În general, fructele acrișoare au vitamina C. Își mai aduci aminte când erai copil și mâncai corcodușe sau caise verzi? Ei bine, ele conțin vitamina C, și încă foarte mult. Asta nu înseamnă că acum, adult fiind, trebuie să faci același lucru. Dar poți alege să mănânci fructe și legume care au un mare conținut de vitamina C, pentru a-ți regla organismul. Printre acestea, se numără portocalele, lămâile, lime, căpșuni, afine, ardei și roșii. Mare grijă de unde iei aceste produse, de preferat sunt piețele, ele trebuie să fie organice neapărat și proaspete. Când le iei din supermarket, ele au deja o valoare nutritivă foarte scăzută.

Alege suplimentele de vitamina C

Suplimentele de vitamina C îți sunt bune pentru organism, alege să le consumi ori de câte ori poți. Ele funcționează ca o ”injecție” de vitamine pentru corpul tău, asigurându-ți sănătatea și vitalitatea. Le poți găsi în orice farmacie, fie sub formă de praf, fie sub formă de pastile de supt sau tablete efervescente. Mare atenție la ce conține, asigură-te că toate ingredientele din compoziție sunt organice, pentru că vitamica C comercială este produsă în general din porumb neorganic, ceea ce înseamnă că ea conține erbicide. Caută toate ingredientele de pe etichetă și vezi să fie și calciu și magneziu printre ele, pentru că ele crează un efect intern mai blând. Consumat în exces, acidul ascorbic poate produce dureri abdominale.

Ce beneficii are vitamina C?

Vitamina C dinamizează sistemul imunitar. Este antibiotică și antivirală, fiind perfectă pentru anihilarea răcelii și a gripei. Ia frecvent doze mici de vitamina C, pentru a-ți întări sistemul imunitar. Vitamina C cooperează cu celulele albe, și încă foarte bine. Dacă acestea din urmă sunt echilibrate, corpul devine protejat și echilibrat.

Vitamina C reface și pielea, un beneficiu care nu este știut de multă lume. Ajută la sinteza colagenului și unește țesuturile. Poți folosi cu încredere creme și loțiuni care conțin vitamina C, pentru că vor face minuni pentru ten. Dacă ai suficient de multă vitamina C în corp, pielea devine strălucitoare.

Mai repară și glandele renale, restabilește nivelul natural de energie și reconstruiește țesuturile afectate de stresul cronic. Vitamina C mai caută radicalii liberi din organism și îi neutralizează, fiind principala vitamină folosită în tratamentele de anti-îmbătrânire.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline