starshiners.ro
Beauty Tips

Care este cea mai bună interveție pentru modificarea formei nasului? Rinoplastia injectabilă sau chirurgicală?

martie 18, 2017
bottegaverde.ro

Rinoplastia chirurgicală sau injectabilă este o intervenție la mare căutare, deoarece tot mai multe persoane sunt nemulțumite de forma nasului lor și doresc o schimvare în acest sens. Pentru că operația în sine este una destul de accesibilă, multe femei, dar și bărbați optează pentru intervenția de rinoplastie. Care, însă, este varianta cea mai buă: rinoplastia chirurgicală sau injectabilă?

Medicul estetician Ina Sosoaca

Medicul estetician Ina Sosoaca

Rinoplastia sau modelarea nasului este un procedeu chirurgical ce are ca scop îmbunătăţirea aspectului nasului. Rinoplastia se realizează pentru modificarea nasului după un accident, deviație de sept sau din dorința ca zona să arate pe placul pacientului. Medicul estetician Ina Sosoaca explică rolul rinoplastiei și care este cea mai bună variantă.

” In ultimii zece ani a crescut interesul pentru proceduri estetice minim-invazive. Gasim multe motive pentru care oamenii opteaza împotriva „cuțitului”:

– perioada de refacere foarte scurta
– intervenția este mai puțin costisitoare
– disconfort mic in timpul procedurii
– zona, care trebuie sa fie corectata poate fi lucrata cu „precizie” mare…

In cazul corectării nasului prin RINOPLASTIE injectabila, aceasta este o alternativa la chirurgia plastica și este recomandata pentru pacienții care vor sa îmbunătățeasca, in anumite limite, forma și sa restabileasca simetria nasului.  Tratamentul durează 20-30 de min, cu aplicarea cremei de anestezie cu 20 de min înainte de intervenție. Spre deosebire de rinoplastia tradițională, când pacientul este anesteziat total, la aceasta metoda pacientul este activ, putand sa urmărească toate etapele procedurii.  Pentru aceasta intervenția folosim substanțe de umplere (fillere), sau toxina botulinica.

FILLERUL (de obicei, acid hialuronic) este indicat pentru umplerea depresiunilor, netezirea unghiurilor ascuțite, pentru a ridica vârful nasului, sau restabilirea simetriei. Substanța de umplere sta exact acolo unde este introdusă, nu migrează și in caz de necisitate poate fi dizolvată.

TOXINA BOTULINICA poate fi folosită pentru ridicarea vârfului nasului care, cu trecerea timpului, coboară. Deasemenea se recomanda pentru micșorarea latimii nărilor, corectarea ridurilor de iepure de pe partile laterale ale nasului.

Candidați ideali:
– pacienți, care doresc se diminueze neregularități ale nasului;
– pacienții, care au urme de lovituri, scobituri sau asimetrie a nasului
– pacienți care au pod nazal „turtit” și care doresc sa și creeze nas mai european, pacienți cu trăsături asiatice și afro
– pacienți care doresc ridicarea vârfului nasului
– pacienți, care au facut rinoplastie chirurgicală și doresc mici corecturi ale nasului;

Întrebarea frecventa a pacienților, legată de introducerea substanțelor de umplere, este dacă, după aceasta intervenție, nasul se va mari. Nu, indepărtând neregularitătile și creând o simetrie a nasului, acesta, prin efect optic, o sa arate mai subțire, mai proporțional și mai fin decât înainte. Când privim fata unei persoane, nasul este punctul central și cel mai vizibil. Dacă doriți sa aveți un profil mai fin puteți sa apelați la procedura minim-invazivă prezentată dar, bineînțeles, ca orice interventie medicală și aceasta are contraindicațiile și limitele ei, despre care putem sa discutam in timpul consultației.”, a menționat medicul estetician pe pagina de Facebook.

Ina Sosoaca este medic specialist în dermatologie și medicină estetică, doctor în Științe Medicale și trainer internațional pentru metode și tratamente în medicina estetică. Medicul estetician poate fi găsit pe facebook cu numele Ina Sosoaca.
Doctorul estetician Ina Sosoaca colaborează cu Bella Medical Spa, unde vă puteți face programări pentru consultații.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline