starshiners.ro
Fashion

Care erau trendurile în materie de fashion în anul în care te-ai născut? Care sunt piesele tale vestimentare preferate?

mai 3, 2016
bottegaverde.ro

Te-ai gândit vreodată cum era moda în anul în care te-ai născut? Dacă se purtau fustele scurte sau lungi, dacă se purtau mânecile bufante, pantofii cu toc sau teneșii?Sau poate se purtau pantalonii Charlie, evazați și botine western. Ai avut vreodată această curiozitate? Ei bine, dacă ai avut-o, mai jos poți găsi câteva repede în ceea ce privește trendurile fashion în decada în care te-ai născut fie tu, fie bunicii. Asta pentru a-ți da seama cât de versatilă este, de fapt, moda. Care sunt piesele tale vestimentare preferate?

1916-1926

În perioada 1916-1926 se inventa parfumul și ”little black dress”, piesa vestimentară care va dăinui peste ani și ani, încă fiind la modă. Fustele devin mai scurte, iar curelele vin să înlocuiască corsetele atât de chinuitoare pentru femei. Este însă o decadă în care nu se manifestă opulența, ci mai degrabă sărăcia, și asta pentru că este decada primului război mondial, foarte aproape și de marea criză economică, când bogația și luxul nu prea aveau ce să caute pe străzi. Tocmai de aceea și materialele erau din textile ceva mai ieftine. piese vestimentare 1916

Fusta devine ceva mai scurtă, iar femeile au voie să poarte pantaloni. Piesele vestimentare încep să fie croite astfel încât să sublinieze formele feminine, sânii, mijlocul, fundul.

piese vestimentare 1926

Perioada în care bunicii tăi erau tineri, cel mai probabil. Aceasta este perioada în care oamenii încercau să compenseze sărăcia din ultimii ani prin piese vestimentare și avangardiste. În aceasta perioadă apare un nou tip de pantof, și acela este balerinul. Siluetele feminine prelungi cuceresc lumea.

piese vestimentare 1946

1966-1976

Ani colorați în ceea ce privește piesele vestimentare. Fiind o decadă a libertătții și frumuseții, piesele vestimentare nici nu au cum să fie altfel decât colorate, vesele și lejere.totul se ghida pe principiul ”Poartă ce vrei și unde vrei”. Jeansii încep să devină din ce în ce mai căutați, iar femeile încep să poarte tricouri.

piese vestimentare anii 70

1976-1986

Această decadă a fost o adevărată învălmășeală pentru modă. Stilurile vestimentare nu erau unitare, iar outfiturile erau combinații din 3 sau 4 stiluri diferite. A fost o bogăție a culorii și a imaginației, a combinării de materiale. Mai presus de orice, a fost decada în care sandalele tip gladiator erau ca la ele acasă, iar pantalonii bufanți-șalvarii, de asemenea. Au apărut pentru prima dată blugii decolorați.

piese vestimentare_1986

Preluare după brighside.me

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline