starshiners.ro
Health

Beneficiile cititului asupra sănătății. 3 explicații științifice

martie 17, 2016
bottegaverde.ro

Lectura este unul dintre cele mai bune obiceiuri pentru petrecerea timpului liber, tocmai pentru că este o activitate care poate fi practicată oriunde, în intimitatea casei sau afară și pentru că, pentru a o face, nu depinzi de factori externi precum temperatura sau precipitațiile.

Cititul are beneficii extraordinare asupra sănătății, conform unor studii realizate de profesioniști în psihologie și medicină. Iată doar câteva dintre acestea:

Îți îmbunătățește memoria

Cititul solicită mai multe părți ale creierului simultan, precum cele responsabile cu vederea, cu limbajul și cu învățarea asociativă. În plus, s-a dovedit științific că lectura este asociată cu metodele de prevenire a bolii Alzheimer, conform studiilor realizate în Laboratoarele Haskins ale Universității Yale.

Reduce stresul

Un studiu realizat de către Universitatea Sussex a demnonstrat că 6 minute de citit îți pot reduce stresul în proporție de până la 68%, mai mult decât o fac mersul pe jos sau ascultarea muzicii.

Crește calitatea și durata vieții

Școala Medicală Harvard susține că, asemenea altor activități care stimulează, cititul implică un efort mental care generează conexiuni între celulele nervoase și te poate ajuta să îți creezi propria rezervă pentru momentul în care vei începe să îmbătrânești și acestea vor începe să se degenereze. În plus, este adesea privit ca o metodă de terapie și de relaxare, așa că are și rolul de a elimina simptomele anxietății și ale depresiei care te-ar putea face să trăiești mai puțin.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline