starshiners.ro
Health

Am uitat complet de cea mai sănătoasă plantă din lume! Tu știi care e și ce face?

iulie 7, 2016
bottegaverde.ro

Cunoscută și sub numele de măcriș de baltă, năsturelul este una din plantele de care cei mai mulți dintre noi am uitat. Iar o parte din noi nu au auzit niciodată de ea. Așa că este momentul să ne reîmprospătăm cu toții memoria și să vorbim despre efectele cu adevărat spectaculoase ale acestei plante asupra sănătății noastre, a tuturor. 

În primul rând, măcrișul de baltă este bogat în fier, având mai mult fier decât spanacul și mai multă vitamina C decât portocalele și lămâile. Are foarte mulți nutrienți și foarte multe beneficii asupra sănătății și cu toate acestea a fost dat uitării pentru o perioadă bună de timp. Mai întâi a apărut în Eurasia, iar apoi a început să fie cultivat în diferite regiuni ale globului.

Potrivit noilor cercetări, se pare că această plantă este într-adevăr cea mai sănătoasă plantă dintre toate. Și sunt numeroase argumente care să vină să susțină asta. Înainte de toate, năsturelul luptă împotriva stresului oxidativ, având un efect antioxidant foarte puternic. Datorită nutrienților pe care îi conține, măcrișul de baltă curăță sângele, regenerează celulele corupului și susține digestia, eliminând toxinele din organism.

Foarte mulți nutriționiști recomandă această plantă sub formă de suc, dar diluat. Întrucât planta este foarte puternică, a bea suc pur făcut din ea poate duce la inflamații în gât și stomac, de aceea ori de câte ori beți suc din năsturel, trebuie să îl diluați într-o proporție de 1:5.

Citește și Ce faci pe litoral când plouă? Top 5 sugestii care îți pot salva concediul

Măcrișul de baltă nu face minuni numai pe interior, ci și pe exterior. Tratează foarte multe problemele ale pielii, cum ar fi roșeața, petele de îmbătrânire, pierderea părului. Tratamentul este și foarte simplu, dincolo de toate. Pur și simplu freacă zona afectată cu puțin suc din această plantă sau cu planta propriu-zisă și lasă să acționeze pentru ceva timp. O compresă din năsturel reduce apariția petelor solare.

Numeroase studii efectuate pe animale de laborator au descoperit faptul că extractul de năsturel injectat în corp inhibă dezvoltarea celulelor cancerigene. Această plantă mai este recomandată și fumătorilor, datorită efectelor de neutralizare pe care le are asupra fumatului.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline