zenda.ro
Lifestyle

ALERTĂ MAE. Trei români, printre victimele atentatelor din Bruxelles

martie 22, 2016
atentat bruxelles
libris.ro%20

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că trei cetățeni români au fost răniți marți în atentatele care au avut loc la Bruxelles, Belgia, marți, 22 martie. Bilanțul morților se ridică la 34, iar răniți sunt peste 230 de oameni.

„Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informațiilor deținute la acest moment, există confirmarea faptului că trei cetățeni români au fost răniți în atentatele care au avut loc astăzi la Bruxelles. Dintre aceștia, doi cetățeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Bruxelles-ul a fost marți ținta mai multor atentate teroriste, cu puternice explozii pe aeroportul internațional Zaventem și în stația de metrou Maelbeek, soldate cu 34 de morți și 230 de răniți. Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacurile teroriste comise marți dimineața la Bruxelles, a anunțat agenția de știri Amaq ce are legături cu această grupare, transmit agențiile Reuters și EFE, anunță Agerpres.ro.

Papa Francisc condamnă ”violența oarbă”

Papa Francisc a condamnat, marți, „violența oarbă, care provoacă atât de multă suferință”, într-un mesaj de condoleanțe după atentatele de la aeroportul și metroul din Bruxelles, citat de AFP. „Sfântul Părinte condamnă din nou violența oarbă, care provoacă atât de multă suferință, și imploră de la Dumnezeu darul păcii”, a scris în numele papei numărul doi de la Vatican, monseniorul Pietro Parolin, într-o telegramă adresată arhiepiscopului de Bruxelles, monseniorul Joseph De Kesel.

„Papa Francisc îi încredințează milei lui Dumnezeu pe cei care au murit și se alătură în rugăciune durerii rudelor lor. El își exprimă profunda compasiune față de răniți și familiile lor, precum și față de toți cei care acordă ajutor”, a adăugat el.

cel.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline