astratex.ro
Lifestyle

Alături de Ioana Voicu și Jo, Cornel Ilie prezintă semifinală și finală Eurovision 2016

februarie 15, 2016
Cornel Ilie
bestkids.ro%20

Cornel Ilie (Vunk) va prezența alături de Ioana Voicu și Jo semifinală și finală națională Eurovision 2016, care se vor desfăsura pe 4 și 6 martie, la Sala Sporturilor din municipiul Baia Mare și vor putea fi urmărite în direct de românii de pretutindeni la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe TVR+.

Pentru liderul trupei Vunk acesta nu este primul contact cu celebra competiție muzicală europeană: că participant, Cornel Ilie a reușit în mai multe rânduri să obțină maximum de punctaj de la juriul concursului, iar în 2012 a trăit din scaunul de jurat emoțiile competiției. ”Dupa ce am participat la preselecțiile Eurovision de trei ori și am fost și în juriul finalei din 2012, mă bucur că acum să fiu și gazdă semifinalei și finalei de la începutul lui martie.
Imi place că s-a nimerit să fie într-un an în care regulamentul s-a schimbat, iar juriul este la vedere, este pus în postură în care să-și justifice notele și sigur o să am ce să-i întreb. Asta pentru că știu ce simț cei de pe scenă, prin ce trec și ce ar vrea și ei să-i întrebe, la rândul lor, pe cei din juriu. Abia aștept să simț tensiunea și emoția acelor zile și să fiu cel care anunța pentru prima data cine va reprezenta România în acest an la Eurovision!”, spune Cornel Ilie.

Liderul trupei Vunk își amintește și de emoțiile puternice pe care le-a trăit atunci când a concurat la Eurovision: ”In 2002 și 2009 am luat maximum de puncte la juriile din preselecția celor peste 150 de piese din acei ani. Sentimentul acela când sună telefonul și ți se spune nu doar că te-ai calificat, dar ai făcut-o și de pe primul loc, este extraordinar de frumos”.  Despre prezența artiștilor români la această competiție, liderul trupei Vunk este de părere că ”participarea este importantă în special pentru cei care sunt la debutul carierei lor. Este un concurs și poate veni cu glorie sau cu frustrări. Eurovisionul este unul dintre cele mai urmărite evenimente din România, deci este o oportunitate extraordinară să te cunoască lumea. Însă expunerea în acest concurs nu înseamnă mai nimic dacă nu continui să muncești, să fii consecvent, venind mereu cu piese și producții noi pentru publicul pe care ți-l poți câștiga aici”.

Deși la preselecțiile pentru Eurovision Cornel Ilie s-a aflat și în postură de jurat și în cea de performer, artistul este de părere că cel mai dificil este să te afli pe scenă, în față juriului: ”Intr-o astfel de situație, cel mai greu este să fii concurent și asta pentru că ești 100% la părerea subiectivă a câtorva oameni dintr-un juriu și a celor care se uită la acea oră la televizor. Chiar și atunci când câștigi și ești cel care reprezintă România mai departe nu este foarte ușor, pentru că toată presiunea este pe umerii tăi, iar lumea judecă foarte mult și are și așteptări foarte mari mereu”, spune Cornel Ilie.

elefant.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline