starshiners.ro
Health

Ai probleme cu somnul? Uite ce plante te ajută să dormi!

aprilie 5, 2016
bottegaverde.ro

Dacă ai probleme cu somnul și ai încercat toate soluțiile din farmacii pentru a rezolva această problemă, încearcă și varianta homeopată. Sunt o serie de plante, pe care le poți găsi foarte ușor, care te vor ajuta în această situație. Printre ele se numără lavanda, valeriana și iasomia. Cum poți folosi aceste plante și ce alte beneficii mai au, afli din materialul de mai jos. 

Farmacia naturii este întotdeauna recomandată, și asta pentru că nu afectează organismul în niciun fel, cel puțin. Specialiștii recomandă o serie de mirosuri și arome care pot ajuta persoanele ce suferă de insomnie sau care au fost private de somn pentru o perioadă mai mare de timp.

 Lavanda

Lavanda te poate ajuta foarte mult dacă ai insomnii. Parfumul din lavandă și uleiurile pe care lavanda le conține ajută la acest lucru. Uleiul volatil principalul este linaloolul. Mai conţine alţi alcooli – cum este geraniolul, nerolul, lavandulolul –bornel, tanin, cumarine, principii amare și rãşini. Specialiștii spun că lavanda poate îmbogăți calitatea somnului, cu precădere la femei și la femeile tinere. Există și studii care atestă acest lucru, participanții spunând că după ce adorm cu ajutorul mirosului de lavandă, a doua zi se trezesc mai energici și plini de viață. Într-o altă cercetare, s-a constatat că atunci când lavanda este amestecată cu busuioc, maghiran şi ienupăr, ea reduce problemele de somn în cazul persoanelor în vârstă.  Așa că dacă nu poți dormi, fă-ți un ceai de lavandă și ai să vezi efectele aproape instantaneu.

 Rădăcina de valeriana

De foarte mult timp, rădăcina de valeriană se utilizează pentru tratarea anxietăţii şi a problemelor de somn. De exemplu, în Antichitate, cunoscutul medic Galen prescria valeriană pentru tratarea problemelor de somn. Mirosul de valeriană și uleiurille existente în aceasta ajută persoanele cu insomnii. Dacă sunteți în această situație, faceți-vă un ceai de valeriană înainte de somn și toate problemele vor dispărea ca prin minune.

Aloe Vera

Aloe Vera ajută nu numai la tratarea leziunilor pielii și menținerea tinereții tenului, cât și la detoxifierea organismului, anihilând substanțele nocive din agenții de curățare. Cel mai eficient, poate fi folosită pentru curățarea aerului din încăpere, care poate ajuta la inducerea somnului. Interesant de știut este faptul că atunci când nivelul substanțelor toxice din locuință este foarte ridicat, pe frunzele plantei apar pete maronii. Planta purifică aerul din cameră, ajutând la instalarea somnului pentru persoanele care au probleme din acest punct de vedere.

Iasomia

Parfumul de iasomie este inconfundabil, la fel ca și efectele terapeutice pe care plante le are asupra organismului. Proprietățile calmante ale acestei plante sunt certificate de studii derulate la una dintre cele mai importante universități americane, Universitatea Wheeling din Washington. Printre efectele benefice asupra organismului, se numără îmbunătățirea calității somnului și scăderea anxietății. Dacă stă alături de floarea-trompetă, efectele benefice cresc exponențial.

Planta-șarpe

Mai rar întâlnită ca și plantă, aceasta îmbunătățește calitatea aerului dfin încăpere. Ea degajă oxigen pe timp de noapte, absorbind dioxidul de carbon eliberat de om. Astfel, aerul se purifică rapid, iar somnul se instalează imediat.În plus, planta-șarpe anihilează toxinele obișnuite din orice gospodărie, precum formaldehidele, benzenul și tricloretilenul.

La purificarea aerului mai ajută și salvia în starea ei naturală(nu neapărat sub formă de bețisoare).

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline