starshiners.ro
Beauty Tips

Ai părul distrus, creț și îl vezi fără scăpare? 5 pași simpli spre o podoabă capilară spectaculoasă

martie 30, 2016
bottegaverde.ro

Părul creț/ondulat natural este greu de întreținut, dar cu puțin efort, poți face în așa fel încât să ai un păr sănătos și hidratat. Cu cât este mai uscat, el este mai greu de aranjat, așa că mare atenție la produsele și tehnicile de hidratare pe care le folosești. Există o rutină zilnică pe care o poți încerca. Se desfășoară în 5 zile, iar noi suntem curioși să aflăm rezultatul aplicării ei de la tine! 

Dacă ai părul ondulat natural, cu siguranță te-ai lovit până acum de o serie de probleme, cu atât mai mult cu cât părul este lung. Fie că a doua zi după ce îl speli, buclele își pierd din volum și se lasă, fie că nu sunt definite, fie că rutina zilnică pe care o ai în ceea ce privește îngrijirea părului ia foarte mult timp, iar efectele nu sunt niciodată pe măsură. Mai mult chiar, rar înspre niciodată nu ai putut să îți speli părul, să îl usuci și pur și simplu să ieși pe ușă. Mereu a fost nevoie de balsam ținut în păr pentru mai mult timp, clătit, aranjat, uscat. Dar pentru a rezolva această problemă, poți urma o rutină simplă, care îți va ușura munca de acum încolo!

Ziua 1

Spală părul cu un șambon blând, pune balsam de păr și lasă-l să acționeze, clătește părul și adaugă produsele de styling de care ești tu atașată sau care se pretează cel mai bine tipului tău de păr.

Ziua 2

Lasă părul să respire și nu adăugă nimic suplimentar în păr, probabil că încă a mai rămas ceva produs în el din zilele trecute, așa că cel mai indicat ar fi să îl lași așa.

Ziua 3

Folosește apă termală pentru a ”reactiva” produsele pe care le-ai aplicat în ziua 1

Ziua 4

Adaugă mai multe produse. Folosește apa termală pe păr, înainte de toate, iar apoi adaugă orice fel de produse ți se potrivesc ție și tipului tău de păr. Produsele ușoare, de tipul lapte de păr sau cele tip leave-in pot fi o soluție foarte bună, atâta vreme cât părul tău se înțelege cu ele. Dacă în ziua 5 părul tău arată tot la fel de bine, iar buclele sunt clar definite, poți repeta acest proces sau îți poți strânge părul într-un coc lejer pentru încă 2-3 zile. Orice ai face, nu uita să îți hidratezi părul.

Ziua 5

Clătește-ți părul cu apă călduță și repetă întregul proces, folosind din nou un șampon blând, care să nu îi afecteze prea mult structura. Specialiștii au și o serie de sfaturi pentru părul creț/ondulat, care te pot ajuta să îl îngrijești mai bine.

  • Alege șamponul potrivit – Dacă ai părul uscat, cu siguranță are nevoie de hidratare, așa că cel mai bine ar fi să alegi un șampon intens hidratant. Renunță la a spăla părul în fiecare zi, pentru că poți afecta scalpul și producerea de sebum.   Ideal ar fi să îți speli părul de minim 2 ori pe săptămână.
  • Folosește o mască de păr- Măștile de păr fac minuni, nu numai pentru un păr ondulat sau creț, ci și pentru celelalte tipuri de păr. Rolul ei este de a oferi un boost de hidratare părului și de a anihila efectele nocive ale folosirii în exces a uscătorului de păr sau a produselor de styling.  Aplică masca păstrand o distanță de 1-2 cm de la rădăcină, pentru a nu o încărca. În timp ce acționează masca, folosește un pieptene cu dinții rari, pentru a descurca părul.
  • Tratament spa-intensiv de hidratare– Indicat ar fi să te duci la un salon pentru acest tip de tratament, pentru că produsele folosite acolo sunt de bună calitate, la fel și tehnologia de aplicare a acestui tip de tratament. Dacă nu ai timp, poți face acest lucru și acasă. Aplică masca de hidratare pe părul umed, împacheteaza părul cu un prosop umezit cu apă fierbinte şi stors bine, apoi aplică peste prosopul ud un prosop uscat. Părul tău va fi hidratat pentru o săptămână întreagă.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline