starshiners.ro
Lifestyle

Ai grijă de corpul tău! 5 lucruri importante pe care trebuie neapărat să le faci la mare!

iunie 4, 2016
bottegaverde.ro

Vara a venit și astfel a crescut și tentația de a merge măcar un weekend la mare, pentru a te bucura de nisip, soare și apă. Însă trebuie să ai grijă atunci când mergi în concediu la mare, pentru că distracția fără protecție se plătește scump! Te poți alege fie cu insolație, fie cu arsuri sau chiar cu indigestii alimentare, dacă nu știi ce să mănânci și cum să mănânci! Ia în calcul aceste sfaturi, îți vor fi de folos atunci când ajungi pe litoral și ne vei mulțumi cu siguranță!

Poartă pălării– temperaturile ridicate din timpul verii îți pot produce insolații. Dincolo de asta, îți pot afecta și părul, care va deveni casant. Și nu numai soarele face asta, ci și aerul sărat de mare. Poartă pălării pentru a evita situațiile neplăcute și pentru a avea grijă de părul tău. Consideră-le un accesoriu chic, care îți aduce și o notă de feminitate și mister.

Poartă materiale lejere– nu merge pe plajă îmbrăcat în materiale care conține fibre sintetice. Nici bumbacul nu este taman recomandat pentru statul pe plajă sau mersul mult timp sub soarele arzător. Alege cămăși sau rochii lejere, din materiale de vară li fibre naturale, de preferat, care pot permite vântului să treacă prin ele. Sunt foarte bune și pentru a te proteja de razele soarelui.

sfaturi stat la plaja

Creme și loțiuni cu protecție solară– Știm că toată lumea îți repetă asta, dar repetă cu un scop. Atunci când nu folosești loțiuni și creme cu protecție solară, există riscul să îți arzi pielea și să declanșezi și un cancer de piele. Alege creme cu factor de protecție, pentru a evita aceste lucruri. Te vei bronza cu siguranță, chiar și așa.

Respectă orele de plajă– Există tentația ca atunci când ajungi la mare, să stai la plajă de dimineața până seara, ceea ce nu este un lucru tocmai înțelept. Și asta pentru că în acest fel riști să faci insolație. Orele perfecte pentru plajă sunt între 7-10 dimineața și după-amiaza, după 16.00. Poți merge la o terasă atunci când sunt cele mai periculoase ore, unde este umbră și te poți și hidrata.

Hidratează-te– Hidratarea este importantă. Ia o sticlă de apă cu tine și bea lichide cât poți tu de mult. Ar fi ideal să nu fie foarte reci, pentru că asta accelerează transpirația și pierderea mineralelor și vitaminelor din organism. Sucul nu este indicat, mai ales cel acidulat. Alege ceaiuri reci, apă, smoothies naturale.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline