starshiners.ro
Health

Ai diabet? Ce alimente trebuie să consumi pentru a-l ține sub control!

martie 30, 2016
bottegaverde.ro

Diabetul este considerată a fi una dintre afecțiunile secolului, alături de atacurile de cord, care încep să crească vertiginos. În general, o alimentație deficitară este principala cauză care conduce la instalarea diabetului, laolaltă cu un program încărcat și tendința de a duce o viață sedentară. Ceea ce mulți nu știu este că diabetul poate fi combătut sau ținut sub control cu o serie de alimente din cele mai… neașteptate.

Untul de arahide

Untul de arahide, potrivit unor cercetări recente, ar potoli senzația de foame pentru o perioadă cu 2 ore mai mare decât orice altă gustare. Grăsimile monosaturate din untul de arahide sunt minunate pentru metabolism, drept pentru care este recomandat consumul de unt de arahide celor care suferă de diabet.

Carnea de vită

Un alt aliment surprinzător pe această listă este carnea de vită, cu toate că sunt unele voci care spun cum că ar dăuna în cazul persoanelor care suferă de diabet. Se pare că nu este așa, spun specialiștii. Se pot alege file-uri din carne de vițel, care sunt mai ușor de digerat. Proteinele vor asigura corpului senzația de sațietate și vor stopa dorința de consuma mâncăruri nesănătoase.

Semințele de in

Surprinzător sau nu, semințele de in ajută și ele în cazul celor care au diabet, și asta pentru că  fibrele din semințele de în scad nivelul de zahăr din sânge, mai ales în cazul persoanelor care au diabet zaharat de tip 2. Semințele de in conțin și magneziu, care ajută la arderea grăsimilor. Ele sunt o sursă bună de acizi grași și de Omega 3, facilitând și digestia, totodată.

Guava

Guava este primul aliment de pe lista celor care combat diabetul. Un studiu făcut în Taiwan arată că acest fruct, consumat fără coajă. poate reduce absorbția zahărului în sânge. De altfel, în China, guava este deja folosită pentru tratarea diabetului, unde bolnavilor li se recomandă consumarea a 1-2 fructe de guava pe zi. Celor cu risc crescut de diabet, li se recomandă să bea ceai din frunze de guava. De asemenea, Guava este foarte bogată în vitamina C și are o serie de beneficii incredibile pentru organism.

Merele

Merele sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre, fiind perfecte pentru dieta persoanelor cu diabet. Consumul lor potolește foamea și anihilează colesterolul, păstrând un nivel normal al zahărului în sânge. Pot fi consumate cu cereale( fulgi de ovăz, de exemplu), pentru un mic dejun echilibrat.

Avocado

Cu un bogat conținut de antioxidanți, printre altele, avocado-ul este recomandat a fi introdus în regimul persoanelor care suferă de diabet. Avocado conține multe grăsimi monosaturate și se digeră mai lent, păstrând  nivelul de zahăr din sânge la un nivel normal după masă. Mai mult, grăsimile din acest fruct pot contracare efectele rezistenței la insulină și chiar pot reduce sau stopa riscul apariției diabetului.

 

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline