starshiners.ro
Health

Acest ingredient îți distruge creierul și memoria! Vezi să îl eviți de acum înainte!

mai 11, 2016
bottegaverde.ro

Când vine vorba de efectele negative ale zahărului asupra organismului, mereu auzim de ceea ce face asupra dinților. E adevărat, zahărul distruge dinții și favorizează căderea acestora, așa că este întotdeauna important să avem grijă la cantitatea de zahăr pe care o avem în organism. Printre efectele negative pe care zahărul le are asupra organismului se numără și unul mult mai grav, și anume deteriorarea creierului. Află ce face fructoza în exces și cum îți poate afecta organele vitale ale corpului!

Zahărul în exces îți dă pe moment senzația de bine, ridicând glicemia și favorizând eliberarea de serotonină. Dacă mănânci prea mult zahăr, potți risca să îți suprasoliciți ficatul, în timp ce încerci să metabolizezi totul. Pe deasupra, cercetătorii au descoperit faptul că poate determina și funcționarea precară a creierului.

Creierul uman răspunde foarte diferit la cantitatea de zahăr pe care o consumăm, acesta este un alt lucru dovedit. De exemplu, fructoza și consumul de fructoză declanșează senzația de foame din organism pe care cei mai mulți dintre noi o resimțin atunci când consumăm ciocolată, de exemplu. Glucoza, pe de altă parte, va induce un sentiment de sațietate mai degrabă decât unul de foame. Glucoza se regăsește în fructe uscate, legume și nuci, în timp ce fructoza se găsește în mâncăruri procesate, în principal.

Cum afectează fructoza creierul?

Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că fructoza este asociată cu distrugerea celulelor creierului, care pot duce la o varietate de boli, cum ar fi Alzheimer. Studiile s-au făcut pe șobolani, care au fost hrăniți cu apă cu glucoză în fiecare zi. Șobolanii au fost plasați apoi într-un grup mai mare, în care șobolanii au băut doar apă. Ambele grupuri au fost puse să alerge într-un labirin, iar cei care au consumat apă cu glucoză au avut mari probleme în a găsi ieșirea labirintului, cu toate că ambele grupuri au fost antrenate la fel. Concluzia a fost că fructoza afectează memoria.

Cei de la UCLA au venit în sprijinul acestui studiu, spunând că aceste schimbări sunt asociate și cu alte tipuri de boli, precum Parkinson, depresie și tulburări de comportament. Această concluzie este cât se poate de îngrijorătoare, dacă ținem cont de cantitatea mare de fructoză pe care o consumă oamenii în fiecare zi.

Din fericire, efectele fructozei asupra creierului  sunt reversibile. Mai exact, prin consum de Omega 3, se poate rezolva orice tip de problemă apărută care are legătură cu tot consumul de fructoză.

 

 

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline