vola.ro
Lifestyle

7 retete raw de post ușor de preparat acasă

aprilie 1, 2016
Carmen-Negoita-Rawyal-AFI-9
Divisima

Dacă țineți post și vreți să consumați și alimente sănătoase, pline de vitamine, atunci preparatele raw vegane sunt o alegere excelentă. Bloggerița Carmen Negoiță ne oferă șapte rețete, foarte ușor și rapid de pregătit acasă, numai bune pentru perioada de dinaintea Paștelui.


„Poţi ţine cu post doar cu preparate raw vegan. Sunt sățioase și sănătoase și nu mai ești nevoit să consumi cartofi în exces, covrigi, tot felul de făinoase, margarină sau pateuri vegetale pline de aditivi.   Ca mic dejun, prânz, cină sau gustare între mese, vă recomand budincă de chia, hummus raw, pizza raw, milkshake de banane, salată crocantă, lapte de migdale sau ciocolată caldă raw. Ingredientele, inclusiv superalimentele, sunt ușor de găsit și pot fi cumpărate din plafar și magazine specifice”, spune Carmen Negoiță. Iată rețetele pe care le recomandă.

Lapte de migdale

Luăm 200 de grame de migdale și le lăsăm la hidratat în apă timp de câteva ore. Apoi, le punem în blender, adaugăm 1,5 litri de apă filtrată și mixăm timp de 30 de secunde. Strecurăm apoi totul printr-un săculeț și laptele de migdale e gata!. Îl punem la rece și îl putem folosi în locul celui de proveniență animală. Dacă dorim să îi oferim un alt gust, putem adăuga pudră de vanilie, ori cacao, ori chiar superalimente pentru energie.

Lapte de migdale realizat de Carmen Negoiță

Lapte de migdale realizat de Carmen Negoiță

Budincă de chia

Amestecăm cu mâna semințele de chia cu lapte de cocos sau de migdale, peste care adăugăm, dacă dorim, scorțișoară, vanilie sau superalimente precum maca și lucuma. Amestecăm apoi, cu grijă, cu mure sau afine. Când este gata, așezăm într-un pahar sau într-un bol, iar deasupra putem pune nuci, migdale, fructe de pădure proaspete.

Budincă de chia realizată de Carmen Negoiță

Budincă de chia realizată de Carmen Negoiță

Pizza raw fără gluten

Pizza raw este realizată doar din ingrediente de origine vegetală, fără a fi gătită la temperature înalte. Blatul îl putem face omogenizând fulgi de ovăz, mix de seminţe şi ardei. Această compoziție se introduce în deshidrator. Așa cum facem și noi la Rawyal, întindem apoi pe blat brânză de caju, cubuleţe de avocado, de roşii, măsline şi germeni de grâu și gata, iese cea mai delicioasă și mai sănătoasă pizza, numai bună pentru perioada postului.

Pizza raw realizată de Carmen Negoiță

Pizza raw realizată de Carmen Negoiță

Milkshake de banane

Pentru milkshake, avem nevoie de o banană, 350 ml lapte de migdale, o mână de caju, o linguriță rasă de maca, o jumătate de linguriță de lucuma, un vârf de cuțit de pudră de vanilie, un vârf de scorțișoară. Totul se amestecă într-un blender timp de 1 minut.

Milkshake banane Budincă de chia realizat de Carmen Negoiță

Milkshake banane Budincă de chia realizat de Carmen Negoiță

Hummus raw

Pentru a prepara hummus raw, avem nevoie de 200 g năut fiert, 100 g ardei copt, 1 linguriță de ulei de măsline presat la rece și, dacă vrem să aibă o aromă de neuitat, o linguriță de 1 ulei de in cu rodie. Eu mai pun și doi căței de usturoi, sare de Himalaya după gust și puțină apă cât să se lege, nu prea multă pentru a nu deveni apoasă. Se amestecă în blender.

Hummus raw realizat de Carmen Negoiță

Hummus raw realizat de Carmen Negoiță

Salată detoxifiantă

Salata crunchy pe care o pregătesc des este și delicioasă, dar are și proprietăți detoxifiante. O putem realiza din salată verde, varză roșie, morcov, ceapă avocado, peste care adăugăm sos din iaurt bio, puțin ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare după gust, iar la final, migdale hidratate în prealabil în apă.

Salată detox realizată de Carmen Negoiță

Salată detox realizată de Carmen Negoiță

Ciocolata caldă raw

Dacă ne este poftă de ceva dulce, în special de ciocolată, putem pregăti varianta raw a acesteia, care nu conține lapte de origine animală. Este ușoară și energizantă pentru că are și superalimente, pe lângă cacao. Amestecăm în blender lapte de migdale cu alune, puțină cacao raw combinată cu pudră de roșcove, miere, lucuma și maca. Pentru a fi raw, nu o încălziți la mai mult de 40 grade.

Ciocolată caldă raw realizată de Carmen Negoiță

Ciocolată caldă raw realizată de Carmen Negoiță

Carmen Negoiță este unul din cei mai cunoscuți promotori ai stilului alimentar raw din România. Pe blogul ei, www.carmennegoita.com, vedeta vine în ajutorul cititorilor nu doar cu sfaturi de modă și stil, dar și cu rețete alimentare raw, care se regăsesc și în meniul restaurantelor sale raw vegane, Rawyal, din București și Ploiești.

Alte articole interesante