starshiners.ro
Lifestyle

5 utilizări ciudate ale apei de gură. Sigur nu știai că o poți folosi și așa!

iulie 14, 2016
bottegaverde.ro

Este interesant modul în care articolele de baie pot avea o gamă largă de utilizări. Printre acestea, se numără și apa de gură, care poate fi folosită în cu totul și cu totul alte scopuri decât cele pe care le știai, de la deodorant, până la îndepărtarea puricilor de pe animalele de companie. Citește mai departe pentru a afla de ce ar trebui să aveți întotdeauna o sticlă de apă de gură la îndemână.

Cu toate că, în general, oamenii asociază apa de gură cu igiena orală, aceasta a fost inițial dezvoltată ca un antiseptic chirurgical și, din punct de vedere istoric, a fost folosită pentru tot felul de lucruri. Mai mult decât atât, acest produs popular conține o serie de ingrediente benefice pentru sănătate, inclusiv cimbru, eucalipt și alcool, ceea ce explică de ce poate fi folosită în multe moduri în afară de utilizarea regulată ca apă de gură.

Citește și Ai fost păcălită până acum! Asta este de fapt apa pe care trebuie să o bei!

Frecționați sub brat

Apa de gură este o alternativă foarte bună pentru deodorante, deoarece elimină în mod eficient mirosurile de la subraț. Doar înmuiați o minge de bumbac în apa de gură și aplicați ușor la subsuori.

Înmuiați picioarele în apa de gură

Aceasta are unele proprietăți uimitoare antifungice, ceea ce o face ideală pentru tratarea ciupercilor de la picioare. Înmoaie degetele de la picioare, timp de 30 de minute, într-un lighean în care ai turnat apă de gură cu alcool. Pentru cazurile severe, se adaugă puțin oțet alb.

Toarnă apă de gură în toaletă

Apa de gură poate curăța și vasul de toaletă. Pur și simplu turnați o parte din ea în toaletă și frecați  toaleta cu peria.

Mușcături de insecte

Apa de gură face minuni pe mușcăturile de insecte și reacțiile de mâncărime a pielii la contactul cu iederă otrăvitoare. Potrivit lui igienist dentar, apa de gură care conține alcool este o sursă bună de calmare a durerii și a inflamațiilor.

Pune apă de gură pe păr

Nu mulți știu că apa de gură a fost odată promovată ca un remediu antimătreață. Chiar dacă nu a devenit populară cu această utilizare, oameni care au încercat recomandă asta. Aplicați apă de gură pe scalp și masați ușor. Păstrați părul înfășurat într-un prosop și lăsați să acționeze înainte de a clăti părul.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline