starshiners.ro
Beauty Tips

4 remedii pentru tenul seboreic. Uite ce trebuie să faci și să mănânci pentru a scăpa de ea!

iunie 28, 2016
bottegaverde.ro

Seboreea sau dermatita seboreică apare pe scalp, față și alte zone ale corpului. La nivelul feței, se manifestă prin producerea în exces de sebum, iar tenul are o nuanță gălbuie și grasă sau chiar uscat și descuamat, în unele situații. Dermatita seboreică poate apărea la diferite vârste, cauza fiind legată în principal de o alimentație precară. Există remedii naturiste pentru așa ceva, foarte eficiente, care pot duce la reglarea treptată a excesului de sebum și la normalizarea aspectului tenului. 

Citește și: 5 ingrediente pe care ar trebui să le ai mereu la îndemână dacă vrei un ten frumos!

În primul rând, tenului seboreic îi sunt interzise mâncărurile care conțin ouă crude. Albușul de ou are un nivel ridicat de avidin, o proteină care se asociază biotinului și împiedică absorbția lui. De vitat sunt și ciocolata, produsele lactate, alimente prăjite, fructele de mare și orice conține zahăr. Evitați și folosirea săpunurilor iritante. Folosiți săpunuri naturale și evitați unguentele grase și cremele. Țineți post o dată pe lună, pentru curățarea sângelui.

Plantele are ajută la reglarea sebumului și normalizarea acestuia sunt următoarele:

Uleiul de emu

Uleiul de emu este destul de rar întâlnit și poate fi găsit puțin mai greu în magazinele de profil. Acest ulei are efect antiinflamator și calmează pielea, redând frumusețea tenului aproape imediat.

Uleiul de arbore de ceai 

Are proprietăți antiseptice și antifungice naturale și poate fi aplicat direct pe pielea afectată. Dacă vi se pare că este mult prea puternic, atunci puteți să îl diluați cu ulei de jojoba sau apă distilată. Efectele asupra tenului vor fi cu adevărat eficiente.

Planta trei frați pătați

Probabil că ați auzit de această plantă, dar nu știați că poate avea efecte și în ceea ce privește seboreea. Aceasta crește în anumite zone din Europa, Orientul Apropiat și Africa. Părțile aeriene pot fi uscate și folosite pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, printre care seboreea și diferite eczeme. Penrtu a face o compresă sau o soluție de clătire, turnați o jumătate de cană de apă clocotită este 2 lingurițe de trei frați pătați și lăsați-o la infuzat timp de 10 minute. Utilizați lichidul pentru a face o compresă fierbinte.

Extract de frunze de măslin

Frunzele de măslin sun hidradante și antiinflamatoare, fiind un remediu excelent pentru problemele pielii. Chiar dacă se găsește mai greu, tenul vostru vă va mulțumi de îndată ce veți începe să îți folosiți.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline