starshiners.ro
Health

3 plante pe care amerindienii le folosesc pentru a vindeca toate bolile, de la dureri musculare la cancer!

iulie 19, 2016
bottegaverde.ro

Cherokee este un trib nativ american, care este originar din sud-estul Statelor Unite. Ei cred că Cel de Sus le-a dat un dar de înțelegere și păstrarea plantelor medicinale. Cherokee au încredere în proprietățile preventive ale farmaciei naturii. Pentru că multe plante devin limitate de-a lungul istoriei, Cherokee promovează tehnici adecvate de colectare. Strămoșii i-au învățat că atunci când adună, ei ar trebui să culeagă numai a treia plantă găsită. Uite care sunt trei dintre plantele medicinale care au fost utilizate în mod obișnuit de tribul Cherokee pentru a vindeca diferite boli!

Mure

Pentru un Cherokee, murele sunt cel mai vechi remediu pentru un stomac deranjat, cu toate că această plantă poate fi folosită pentru absolut orice. Dacă faci un ceai puternic din rădăcină de mure, acesta ajută la reducerea umflarea țesuturilor și a articulațiilor. Un decoct din rădăcini, îndulcit cu miere sau sirop de arțar, funcționează ca un sirop de tuse cu adevărat eficient. Chiar și dacă mesteci frunze de mure, pot liniști sângerarea gingiilor.

Citește și Află cât de bună eșila pat în funcție de culoarea părului!

Alte beneficii de sănătate ale murelor

  • o mai bună digestie
  • întărirea sistemul imunitar
  • funcționarea sănătoasă a inimii
  • prevenirea cancerului

Aceste fructe gustoase sunt, de asemenea, incredibil de hrănitoare. Vitaminele oferite de mure includ vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, vitamina K, tiamină, riboflavină, niacină și acid folic. Murele sunt și o sursă bogată de minerale de calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre dietetice și aminoacizi esențiali.

Arborele domniței/ Florea de colibri

Această plantă a fost folosită de către Cherokee pentru tratamentul de chisturi, tumori fibroid, inflamație și probleme ale gurii / gâtului. Potrivit studiilor actuale, această plantă este de asemenea benefică pentru tratarea hipertensiunii arteriale și a blocajelor limfatice. Cherokee utilizează în principal floarea de colibri ca un diuretic pentru a stimula funcția renală. Dar planta mai are și alte beneficii, cum ar fi:

  • tratarea amigdalelor inflamate
  • ganglionilor limfatici
  • splina marită
  • hemoroizi
  • sângerări menstruale.

Pentru a obține toate beneficiile plantei, Cherokee pun florile într-o apă care fierbe timp de aproximativ cinci minute, apoi se bea ceaiul cât este cald.

Papură

Cherokee consideră această plantă drept un medicament preventiv. Este un aliment ușor de digerat, care poate ajuta cu recuperarea de pe urma bolilor. Aproape fiecare parte a acestei plante medicinale, cu excepția frunzelor mature și capetelelor de semințe, pot fi folosite în scopuri medicinale. Rădăcina este bogată în amidon și plantele de sex masculin sunt bogate în conținut de polen. Rădăcina poate fi preparată precum cartofii, fiartă sau piure. Pasta rezultată este un remediu excelent pentru arsuri și răni. Polenul plantei este o mare sursă de proteine și poate fi utilizat ca un supliment la coacere. Puful din flori poate fi utilizat și pentru a preveni iritarea pielii la copii, cum ar fi dermatita de scutec. Florile de papură pot fi chiar consumate pentru a ajuta la prevenirea sau ameliorarea diareei.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline